Scandal electoral pe tema deșeurilor. George Tuță: Primăria Sectorului 1 ignoră munții de gunoaie. Ce răspunde Clotilde Armand

Data actualizării: Data publicării:
gunoaie
Ministrul Mediului și șeful Gărzii de Mediu, însoțiți de candidatul PSD-PNL la primăria Sectorului 1, au chemat presa pe un teren viran și plin de deșeuri din sectorul 1. Foto: Digi24

Ministrul Mediului și șeful Gărzii de Mediu critică Primăria Sectorului 1 din cauza gunoaielor. Declarațiile au fost făcute pe un teren viran și plin de deșeuri din Sectorul 1, unde au fost însoțiți de candidatul PNL-PSD la primăria de sector. În replică, edilul Sectorului 1 spune că acțiunea și declarațiile celor trei sunt electorale, dar și că PNL, partid din care provine Mircea Fechet, „folosește instituțiile statului pentru atacarea administrațiilor USR.”

Ministrul Mediului și șeful Gărzii de Mediu, însoțiți de candidatul PSD-PNL la primăria Sectorului 1, au chemat presa pe un teren viran și plin de deșeuri din sectorul 1. De aici, au criticat modul de gestionare a programelor de mediu de către primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Mircea Fechet, ministrul Mediului: Niciodată în istoria ultimilor patru ani, în care am finanțat nenumărate proiecte, n-am avut o cerere de finanțare din partea Sectorului 1, că discutăm despre programele pe care le știm cu toții - Rabla clasic, Rabla plus, Rabla local, dacă discutăm despre microbuze școlare electrice.

Sectorul 1 nu este beneficiar al contractului de finanțare privind centrele de colectare cu acord voluntar.

Andrei Corlan, comisar general la Garda Națională de Mediu: La nivelul anului trecut, am aplicat 15 milioane de lei tuturor UAT-urilor din țară. Dacă este să ne referim strict la Sectorul 1, în ultimii 3 ani, Garda Națională de Mediu a aplicat sancțiuni în valoare de 675.000 lei pentru nerespectarea regimului deșeurilor și pentru abadonarea necontrolată de deșeuri, pentru neatingerea obiectivului anual de de reciclare.

George Tuță, candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1: Am văzut de multe ori că Primăria Sectorului 1 ignoră munții de gunoaie de pe câmpurile din Sectorul 1, pentru că se face că plouă și că nu e treaba primăriei.

Emblema administrației Armand este criza permanentă a gunoaielor. Timp de 4 ani Clotilde Armand s-a lăudat că se luptă cu ceea ce ea a numit mafia gunoaielor. Care este rezultatul? Se vede cu ochiul liber: munți de gunoaie, iar șobolanii și gândacii au pus stăpânire pe acest sector și pun în pericol sănătatea cetățenilor. Când spui că te lupți cu mafia gunoaielor, dar tu crești prețul cu 32% pentru curățenie și ceri să se ridice gunoiul mai rar, asta se numește cârdășie, nu luptă. 100 de milioane de euro s-au băgat în salubritate în cei 4 ani de mandat, iar sectorul se sufocă sub gunoaie.

În replică, primarul Clotilde Armand spune că PNL folosește, în mod nepermis, instituțiile statului pentru atacarea administrațiilor USR.

„De aproape trei ani, consilierii PNL-PSD au blocat toate proiectele de eficientizare energetică a clădirilor publice și a blocurilor de locuințe”, a transmis Clotilde Armand, care a mai adăugat că multe dintre terenurile nesalubrizate din Sector sunt administrarea unor ministere sau companii naționale.

„Poliția Locală Sector 1 a dat sute de amenzi și, în premieră pentru Sectorul 1, a confiscat mai multe autoutilitare care aruncau ilegal deșeuri de construcție,” se mai arată într-un comunicat al primarului Sectorului 1.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri