Vizitează secțiunea ”Culinar” de pe site-ul Digi24 pentru a descoperi rețete culinare, mâncăruri și de prăjituri și alte curiozități despre alimentație. Descoperă rețete sănătoase i delicioase de mâncăruri și deserturi, rețete simple sau mai complicate. Citește sfaturi alimentare, informații despre diete, cum să mănânci sănătos, dar și studii ciudate și reportaje inedite despre mâncare.
Francezii și-au trecut numele în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă baghetă din lume. Au reușit să le sufle astfel titlul italienilor care stabiliseră recordul precedent, în 2019.
În Vinerea Mare, mulți dintre români apelează la varianta drastică a postului negru. Adică, nu mănâncă nimic pentru 24 de ore. Este o variantă de detoxifiere, atât fizică, dar și spirituală pentru...
Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat, marți, la Interviurile Digi24.ro, ce trebuie să știe oamenii care vor să cumpere produse vândute în special în preajma zilei de 1 Mai și a...
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a acordat Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi brevet de invenţie pentru o pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne. Proiectul a fost pus...
Produsă în regiunea Normandia din nord-vestul Franței, în diferite forme, cel puțin din secolul al XVIII-lea, brânza Camembert - cremoasă, picantă și lipicioasă - este considerată în prezent favorita...
Disputele culinare duc la tribunal. Și nu doar în România, unde vloggerițele Jamila și Laura Laurențiu s-au judecat pe o rețetă de eclere la tavă. În India, subiectul fierbinte este: cine a inventat...
Frigiderul poate să facă bine, dar și rău, în egală măsură. Alimente pe care toți le avem în casă devin toxice dacă le ținem la frigider, potrivit specialiștilor. În același timp, sunt și produse...
A mai rămas puțin până la trecerea dintre ani, iar românii au ieșit din nou la cumpărături, după mesele copioase de Crăciun. Cei mai superstiţioşi dintre ei au pornit de această dată în căutarea...
România s-a clasat în prima treime a clasamentului celor mai bune bucătării din lume. Mai exact, ocupă poziția 29 în Atlasul Gustului și a fost jurizată de 50.000 de experți în alimentație, care...
Un bucătar italian a provocat o adevărată revoluție online după ce a preparat paste carbonara după o altă rețetă decât cea cunoscută de marele public. Bărbatul, pasionat de istoria gastronomiei...
O echipă internaţională formată din specialişti în sănătate publică, cercetători în domeniul dependenţei, specialişti în sănătate cardiovasculară şi metabolică şi nutriţionişti a descoperit că...
Un client obișnuit al unui restaurant mexican din Salt Lake City, SUA, și prietenii pe care i-a invitat la masă le-au oferit un bacșiș de 10.000 de dolari angajaților. După ce povestea a devenit...
Renumitul parmigiano reggiano din Italia, ingredientul preferat pentru finisarea bolurilor cu paste și salate, este una dintre cele mai contrafăcute brânzeturi din lume. Acum, producătorii săi au...
Mâncăruri extravagante, cu arome unice, fripturi gătite perfect din cea mai scumpă vită și localuri cu priveliști perfecte. Asta oferă cele mai bune restaurante din lume. Spania are cele mai multe...
În vremuri economice dificile, un nou ingredient care permite economisirea banilor pentru mâncare câştigă popularitate în rândul utilizatorilor chinezi de internet: pietrele, scrie The Guardian.
Croissant și baghetă, iată două dintre cele mai populare exporturi culinare ale Franței. Acum, brutăriile moderne rafinează rețetele tradiționale și adaugă ingrediente noi acestor produse de bază...
În mod normal, conservele de pește sunt considerate o hrană ieftină. Dar în Portugalia, sardinele sunt o delicatesă, iar acest pește mic a devenit un simbol național. Lucru la care a contribuit din...
România câştigă în faţa Bulgariei recunoaşterea europeană cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) a produsului "Plăcintă Dobrogeană", după aproape doi ani de "opoziţie hotărâtă şi susţinută" din...
Carnea de laborator, odată un concept științifico-fantastic, e tot mai aproape de farfuriile noastre. Tehnologia există, mai trebuie doar găsite mijloacele pentru a crește producția. Iar aprobările...
Fără prăjituri la birou, îndeamnă experții în sănătatea alimentației din Marea Britanie. Este ziua de naștere a cuiva și sărbătoritul își servește colegii de serviciu cu dulciuri - este o regulă...
Există soluții să mâncăm de toate la masa – sau mesele – de Crăciun, fără să ne supărăm gazdele și fără să ne fie rău mai târziu sau să ne îngrășăm. Laura Ene, medic diabetolog și nutriționist, are...
Un mic dejun bogat și o cină mai modestă ar putea ajuta la pierderea în greutate, pentru că, astfel, senzația de foame se va diminua, spun cercetătorii.
Fizicianul italian Giorgio Parisi, laureat al premiului Nobel pentru fizică în 2021, a sugerat că pregătirea pastelor fără flacără poate permite o scădere a consumului de energie, măsură ce s-ar...
Cultura borşului ucrainean a intrat pe lista UNESCO a patrimoniului mondial imaterial în pericol, a decis vineri organizaţia ONU, în condiţiile în care războiul din Ucraina ameninţă „viabilitatea”...
Dacă în sport România nu mai excelează ca altădată, există totuși un domeniu în care țara noastră ocupă un onorabil loc 4 la nivel mondial. Este vorba despre un top al celor mai gustoase preparate...
Munca de acasă are avantaje, dar și dezavantaje, în special în ceea ce privește pauzele și programul de masă. Gustările nesănătoase sunt adesea la îndemână, iar frigiderul te poate atrage ca un...
Un român aruncă, zilnic, la gunoi aproape jumătate de kilogram de mâncare. Aşa se face că la final de an, mâncarea risipită de fiecare dintre noi ajunge spre 130 de kilograme. Cea mai multă cantitate...
Pe toate le pregătim cu drag, însă meniul specific Sărbătorilor este greoi. Crăciunul a trecut și am rămas cu foarte multă mâncare. În curând ne pregătim pentru masa de Revelion. Am întrebat...
Frigiderul este unul dintre principalele electrocasnice din orice casă, deoarece este responsabil pentru păstrarea alimentelor proaspete pentru mai mult timp. Varietatea mare de modele face, însă...
Carnea fără carne pare a fi viitorul alimentației pe Pământ. Tot mai multe companii dezvoltă tehnologii prin care să obțină burgeri, cârnați, fripturi sau alte preparate din vegetale care să imite...
De 1 decembrie, pe lângă parada militară și declarațiile patriotice, unul dintre subiectele principale este mâncarea. Majoritatea românilor aleg pentru Ziua Națională bucate tradiționale, cum ar fi...
Capitala spirituală a Indiei, Varanasi, este unul dintre puținele locuri din lume în care nu se servește carne. Orașul, unul dintre cele mai vechi din lume, locuit încă din 1.800 î.Hr., îi atrage pe...
Chiquita este încântată să anunțe lansarea noii sale campanii pe străzile din București, care promovează un stil de viață sănătos, bazat pe calitatea unei gustări naturale, cu valori nutriționale...
Copenhaga și-a confirmat reputația de destinație culinară, după ce două din restaurantele sale de top au câștigat primul și al doilea loc la World’s 50 Best Restaurants în 2021, premii considerate de...
Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Spania, Karlos Arguiñano, a gătit sarmale în cadrul emisiunii sale de la TV, o rețetă pe care a învățat-o de la un cuplu de români stabiliți în Spania...
Un ciorchine de struguri negri s-a vândut vineri în Japonia cu 1,4 milioane de yeni (12.700 de dolari), la prima licitaţie pentru fructe din acest sezon. Suma este cu 100.000 de yeni mai mare față de...
O ladă frigorifică este un echipament extrem de necesar în casă. Este perfectă pentru a menține cele mai diverse tipuri de alimente la temperatura ideală, pentru a le menține mai mult timp și pentru...
Cine vine în județul Sălaj nu trebuie să rateze Complexul Arheologic Porolissum. Este unul dintre cele mai bine păstrate situri arheologice din România. Castrul de la Porolissum, cel mai nordic punct...
Mihaela Bilic a oferit la Digi24 sfaturi și explicații despre bucatele care stau în mod obișnuit pe masa românilor în aceste zile - ouă, friptură, stufat, verdețuri, salate, cozonac, pască, dar și...
Cartofii prăjiţi ar putea fi consideraţi un element de patrimoniu cultural care să merite protejat? Proprietarii chioşcurilor care vând cartofi prăjiţi din Belgia cred că acest lucru este posibil şi...
Care este cel mai bun cuptor pentru coacere? Îți prezentăm în rândurile ce urmează toate avantajele și dezavantajele cuptoarelor cu gaz și electrice, pentru a afla care este cel mai potrivit pentru...
Viermele de făină, care tocmai a fost declarat bun de consum în Uniunea Europeană, nu conține nimic special, ci este doar o sursă viabilă de proteine acolo unde alternativele lipsesc, spune dr...
Ghiveciul călugăresc și gogoșile sunt preferatele românilor în postul Crăciunului. Așa spun bucătarii din restaurantele care livrează mâncare acasă. Nutriționiștii atrag atenția că excesul de cartofi...