Video Chef Petrișor, sfaturi despre cum să gătești corect carnea, legumele și ouăle

Data actualizării: Data publicării:
legume intr-o oala
Cum să gătești corect. Foto: Getty Images

Mâncarea sănătoasă nu înseamnă doar ingrediente de calitate. Este la fel de important și felul în care gătim. Cum preparăm corect carnea și ce trebuie să facem ca sa păstrăm intacte proprietățile legumelor? Chef Petrișor Tănase a oferit, într-o intervenție la Digi24, mai multe sfaturi în materie de metode de gătit.

Chef Petrișor spune că e important consumul de ouă, pe care le putem găti atât prin fierbere, cât și în tigaie, cu un strop de ulei. 

"Discutam cu un medic dietolog despre ouăle prăjite și rumenite la un foc puternic. De regulă, fierbem ouăle în apă clocotită, însă la fel de bine le putem prăji și în puțin ulei. Atunci când preparăm orice, fie că e carne sau orice altceva, putem pune într-o tigaie încinsă bine puțin ulei. Acel strop de ulei nu este atât de dăunător pentru sănătate", spune bucătarul. 

"Dacă vrem să facem o supă cu carne, obligatoriu punem carnea la fiert în apă rece, pentru ca toate substanțele nutritive să se dizolve în apa în care se prepară supa. Apoi, adăugarea zarzavaturilor e foarte importantă, e bine ca în această perioadă în care există pericol de răceli sau viroze să mâncăm o supă de găină, ușor grasă - grăsimea are un rol important în organismul uman, face ca celulele să fie mai elastice", mai spune chef Petrișor. 

Petrișor Tănase vine și cu idei pentru micul dejun. 

"La micul dejun, consumul de unt este extrem de important, 20 de grame de unt, nu se întâmplă nimic dacă îl consumăm o dată pe săptămână. Un alt mod pentru a completa aportul de grăsimi din organism este să consumăm un strop de ulei de măsline cu un strop de sare pe puțină pâine proaspătă. Uleiul de măsline are rolul de a reduce aciditatea gastrică, de exemplu.

Eu sunt pentru mâncărurile gătite, acest lucru gătit în casă e deosebit. Prepararea lor trebuie să se realizeze la foc mic. Dacă facem un sote, bucățile de carne și de legume trebuie tăiate cât mai mic și puse într-o tigaie foarte bine încinsă. Asta se realizează în doar 3-4 minute. Trebuie să știm că diversificarea mâncărurilor aduce un aport important organismului", a mai spus Petrișor Tănase, realizatorul emisiunii "Sănătatea în bucate" de la Digi24.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Îndrăgostiți până peste cap. Richard Gere și soția sa au fermecat publicul cu gesturile lor romantice, pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...