Meniu franțuzesc cu produse românești

Data publicării:
chef franta

Meniu franţuzesc cu produse româneşti. S-a întâmplat la sărbătoarea gastronomiei franceze. Invitat special a fost maestrul bucătar Fabrice Giraud, deţinător al unei stele Michelin. Împreună cu maestrul român Ştefan Popescu, el ne-a demonstrat că orice produs, gătit cu artă şi grijă, poate ajunge pe cele mai simandicoase mese din lume.

„Ne-am gândit să facem această seara, Fete de la Gastronomie cu Fabrice, un bucătar foarte renumit în Franţa, cu ingrediente româneşti. Şalăul este de la Dunăre, muşchiul de vită este din Carpaţi, legumele de aici, practic totul este combinat. Am zis să se adreseze sărbătoarea aceasta ingredientelor locale, gătite în formă franţuzească”, spune Ştefan Popescu, chef de cusine.

Piesa de rezistenţă a meniului, muşchiul de vită din Tansilvania a fost asezonat cu conopidă caramelizată cu oţet balsamic, struguri marinaţi în sos de lâmâie verde şi un sos dulce-acrişor cu unt şi stafide şi ghimbir.

Un chef adevărat nu lasă niciodată lucrurile făcute pe jumătate. Oricât de bună ar fi mâncarea, aranjarea pe farfurie e o artă. Chef Giraud ne-a spus şi care este reţeta sa preferată, mult mai simplu de realizat.

Franţa nu înseamnă doar brânzeturi şi vin. Avem regiuni frumoase, care pot fi vizitate. Avem multe produse care sunt înregistrate. Sparanghelul de la Pertuis, ficatul de gâscă din Landes, vita din Brac. În Bretagne avem carne de porc bună, anghinare, conopidă, în Midi roşii, dovlecei. Şi asta este foarte important, pentru că fără un produs bun nu există un bucătar bun”, spune Fabrice Giraud, chef de cuisine.

Timp de patru zile, sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti pune în valoare bogăția și calitatea ingredientelor gastronomiei franceze. În aproape 40 de locuri din Bucureşti sunt organizate degustări, bruch-uri sau mese de gală. Şi în premieră, anul acesta se extinde şi în ţară. Dacă sunteţi pe Valea Prahovei la sfârşit de săptămână, puteţi degusta produse franţuzeşti în atmosfera princiară a Castelului Cantacuzino de la Buşteni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unirea Ungariei cu România, o propunere surprinzătoare de acum un secol sub regele Ferdinand. „N-avem de dat...
Digi FM
Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, „devastat și distrus” de aventura soției lui: „Știa că îl înșela în timp...
Pro FM
Fiul lui Ștefan Bănică a răbufnit. Ce spune Radu despre carieră și tatăl său: „Nu m-a băgat Bănică în...
Film Now
Sophia Loren, apariție rară în public. Actrița în vârstă de 89 de ani s-a sprijinit de un baston, în timp ce...
Adevarul
Temuta regină care a stăpânit Castelul Corvinilor. De ce nimeni nu îndrăznea să se apropie de el VIDEO
Newsweek
VIDEO Panică în Marea Neagră. Putin trimite 3 nave cu rachete care trag la 2.000 km. Ce misiune au?
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...