Retrospectivă „Cu mintea deschisă”

Data actualizării: Data publicării:
437875200_316494844562264_1274502528164026217_n

În aceste vremuri tulburi, cu o pandemiei care ne-a dat viața peste cap, un mediu online tot mai toxic și care pune tot mai multă presiune pe noi, războaie aproape de noi și multe nesiguranțe, este foarte important să avem grijă de psihicul nostru.

Timp de zece săptămâni, jurnalistul Andreea Brașovean și psihoterapeutul Raluca Anton ne-au invitat să fim CU MINTEA DESCHISĂ, în cadrul emisiunii cu același nume, de la Digi24.

De la parenting, relaţii, adicţii, legătura dintre psihic şi boală şi până la felul în care gestionăm banii, sunt teme pe care cele două realizatoare ale emisiunii le-au discutat cu invitații lor în cele zece episoade pe care le găsiți și pe youtube.

Alex Zamfir - parenting

A vorbi despre parenting este la modă, dar cum este să ne vorbească despre parenting cu un tată? Rolul acestuia este unul esențial în creșterea copiilor așa că merită să discutăm mai multe despre provocări, despre mesaje pe care societatea și familia ni le transmit, despre tați, dar și despre implicare și modele sănătoase.

Sore - social media

Cu toții folosim mediile de socializare, însă cat de conștienți suntem de rolul acestora în viața noastră? Peste 50% dintre tinerii care au între 17 și 25 de ani spun ca ar dori să devină influenceri dacă li s-ar oferi ocazia.

Florin Ilie - cum privim banii

Oare înțelegem, cu adevărat, rolul banilor în viața noastră? Înțelegem care sunt mesajele care însoțesc povestea noastră financiară? Fiecare dintre noi are o relație cu banii, dar prea puțini suntem conștienți de asta. Florin Ilie ne-a ajutat să descoperim mai multe despre toate acestea.

Alina Burlacu - legătura dintre psihic și boală

Ani de zile am fost învățați ca atunci când ne doare corpul trebuie să mergem la medic. De câțiva ani, specialiști în domeniul psihologiei ne spun ca dacă ne doare sufletul ar fi bine să mergem la psihoterapeut. Medicul Alina Burlacu ne-a explicat cât de puternică este legătura dintre psihic și boală.

Emil Rengle - diferențe

Unul dintre lucrurile cele mai dificile pe care mintea are nevoie să îl facă este să învețe să accepte diferențele. Diferențele dintre oameni, dintre moduri de a gândi, dintre deciziile comportamentale pe care le luăm. Întâlnirea cu Emil Rengle a fost despre acceptare, despre iubire, despre vulnerabilitate și comunicare sinceră și deschisă.

Misha Ioniță - cum privim locul de muncă și când ne dăm demisia

Misha Ioniță ne-a prezintă o perspectivă sănătoasă asupra vieții profesionale. Ceea ce muncim in fiecare zi a devenit un stil de viață, face parte din valorile noastre și din felul în care ne dorim să ne trăim viața, in general. A merge la serviciu nu mai este doar despre a câștiga o sumă de bani, ci face parte din definiția propriei persoane. Însă aceste aspecte vin cu multe căutări, cu dificultăți de a pleca sau cu dificultăți de a rămâne la un loc de muncă.

Damian Drăghici - sensul vieții

Viața lui Damian Drăghici este demnă de un scenariu de film. A alergat o viață întreagă, încercând să le demonstreze altora ce poate, iar acum își dorește să simtă viața, nu să o fugărească. Călătoria noastră prin viață poate fi extraordinară, însă am descoprit în această întâlnire că acest lucru nu ne scutește de munca (foarte grea uneori) cu noi înșine.

Victor Toriani - adicții

Mulți dintre noi au o persepctivă greșită cu privire la dependențe și cred că dependența înseamnă doar droguri sau alcool. Mecanismele adicțiilor ne arată altceva. Te invităm să descoperi de câte feluri pot fi adicțiile, care sunt mecasnimele care stau în spatele lor, dar și la ce să fii atent atât în ceea ce te privește pe tine, dar și pe cei din jur. Victor Toriani ne atrage atenția că că s-ar putea să descoperim că dependențele nu sunt doar despre alții.

Mirela Retegan - relația părinte - copil adult

Mirela Retegan și fiica ei, Maya, au avut o relație tumultoasă de-a lungul timpului, dar cu siguranță cel mai dificil a fost în perioada adolescenței Mayei. Ochi dați peste cap, nemulțumiri, frustrări, pe toate le-au bifat și le-au depășit. Există atât de multe informații despre parenting, încât nu e de mirare că toate acestea vin și cu presiune. Însă avem atât de puține informații despre ce înseamnă sa continui să investești în relația cu copilul sau, invers, cu părinții si la vărsta adultă.

Roxana Petria - educația financiară

Ce înseamnă educația financiară? Cum învățăm să ne raportăm sănătos la bani? Putem avea o viață liniștită din punct de vedere financiar? Atât de multe întrebări la care căutăm răspuns când vine vorba de administrarea finanțelor. Roxana Petria ne-a oferit câteva răspunsuri pentru a putea nu doar să simțim că alergăm sau că suntem nemulțumiți cu privire la bani, ci să putem găsi și împăcare și un ritm sănătos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri