Arabia Saudită va construi primul parc de distracții tematic Dragon Ball din lume. Cinci trasee vor fi „premiere mondiale”

Data publicării:
Statuetă dragon ball la parcul tematic din Arabia Saudită
Seria Dragon Ball, care va avea primul parc tematic în Arabia Saudită, este una dintre cele mai populare serii manga și anime din lume și a influențat masiv genul. Foto: Profimedia Images

Arabia Saudită urmează să construiască primul parc tematic Dragon Ball, un centru de divertisment cu o suprafaţă de 5,3 milioane de metri pătraţi anunţat ca parte a uriaşului proiect Qiddiya al regatului arab. Cinci dintre traseele de la parcul tematic Dragon Ball vor fi „premiere mondiale”,  unul dintre acestea va fi un rollercoaster înalt de 70 de metri numit Shenron, după dragonul magic al seriei.

Cea mai recentă atracţie turistică din regat va cuprinde şapte zone diferite, care vor recrea locaţii din serialul original de televiziune japonez, peste 30 de trasee tematice şi o serie de hoteluri şi restaurante, potrivit comunicatului de presă.

Legendarul creator al seriei Dragon Ball, Akira Toriyama, a murit la începutul lunii martie. Prin Dragon Ball, Toriyama a pus bazele genului Shonen în manga (romane grafice), iar influențele sale artistice s-au răspândit într-o mulțime alte de genuri, inclusiv în stilurile artistice occidentale. 

Jocurile video şi popularul gen anime japonez au devenit ţinte pentru investiţii semnificative din partea regatului, producătorul de manga din Japonia Toei Animation (producători ai seriilor Dragon Ball) şi MiSK, o fundaţie a prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, colaborează, de asemenea, pentru a crea filme anime.

Fondul de investiţii publice din Saudi (PIF) este, de asemenea, al treilea cel mai mare acţionar al gigantului japonez de jocuri video Nintendo .

Qiddiya în sine, un proiect de „oraş” de mai multe miliarde de dolari în Riad, este un sector mare de deşert, la aproximativ 64 de kilometri, sau la 40 de minute cu maşina, în afara capitalei Riad.

Planificatorii săi spun că va avea o suprafaţă de peste 360 de kilometri pătraţi şi va avea peste 400 de atracţii specifice, inclusiv terenuri de golf, parcuri tematice şi hoteluri. De asemenea, va avea un parc de distracţii Six Flags şi un parc acvatic.

 Un proiect al PIF-ului saudit, care gestionează active de 925 de miliarde de dolari, oraşul Qiddiya îşi propune să devină casa a 600.000 de locuitori, precum şi să găzduiască milioane de vizitatori anual.

Fondul a investit miliarde de dolari în ultimii ani în sport, evenimente muzicale, jocuri electronice şi atracţii culturale, în încercarea de a transforma regatul într-un centru turistic şi de a-şi diversifica economia, departe de dependenţa de petrol.

Vision 2030, denumirea acestui proiect, o creaţie a prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, şi-a stabilit şi obiectivul ca 150 de milioane de turişti să viziteze regatul anual, până în 2030. Turismul a atins un record pentru ţară în 2023, ajungând la 106 milioane de vizitatori, potrivit datelor autorităților saudite din turism, o creştere de 56% faţă de 2019.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri