Val de aer polar în România. La Vârful Omu au fost minus 12 grade. Ger în București, cu doar 1 grad Celsius în această dimineață

Data publicării:
persoane in ger
Un val de aer polar a cuprins România. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Un val de aer polar a cuprins România. Temperatura la Vârful Omu a scăzut până la minus 12 grade Celsius. În București se înregistrează doar 1 grad Celsius miercuri dimineață, în timp ce maxima dimineții este de 4 grade Celsius, la Brăila. Toată țara este sub o informare de vreme rea.

Meteorologii au emis ieri o informare meteorologică de ploi, lapoviță și ninsori, în vigoare timp de două zile, și au anunțat că la munte se depune strat nou de zăpadă.

Informarea meteorologică este în vigoare până joi seară, la ora 20.00.

Până atunci, în țară sunt precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei.

În Carpații Orientali și Meridionali ninge moderat cantitativ (10...15 l/mp) și se depune strat nou de zăpadă.

Vântul suflă cu rafale în general de 40...50 km/h în estul, sud-estul țării și la munte, iar în cursul zilei de marți și în vest.

Meteorologii au anunțat că în București vremea va fi semnificativ mai rece și că temperaturile vor fi ziua sub normele perioadei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de 1...2 grade.


Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri