Controale ITM la angajatorii gălăţeni

Data publicării:
inspectie itm

"În blugi şi în camaşă? Asta e, salopetele sunt la spălat. Ăsta este echipamentul? Le-am spălat, le-am spălat. Vă înţelegem dar trebuie să purtaţi şi echipamentul" a fost discuţia între un muncitor şi inspectorul ITM.

Este singura neregulă depistată de inspectorii ITM pe şantierul aflat pe strada Traian, din Piaţa Mare. Pentru nepurtarea echipamentului angajatorul riscă amenzi cuprinse 4.000 de lei şi 8.000 de lei.

În rest, angajaţii spun că patronul şi-a luat toate măsurile pentru ca muncitorii să facă faţă mai uşor caniculei.

"Avem apă, în jur de 4 litri pe 8 ore. Deci ve dă două bidoane" spune un salariat.

Aceeaşi situaţie şi la angajaţii din Port Bazinul Nou. Toţi salariaţii primesc apă, pot face duşuri şi îşi pot regla temperatura în vestiare. Cei care muncesc pe utilaje mai şi improvizează.

Florin Călici, angajat Port Bazinul Nou: "La 50 de grade stăm. Udăm pe aici să fie bine. Altfel nu se poate, de la negru şi de la soare se încinge ăsta".

"Am o sticlă de doi litri şi jumătate de apă. Am primit-o dimineaţă, în funcţie cum au şi ei. Am primit zi de zi, cât au fost temperaturi extreme" spune alt muncitor.

Micu Chirilă, inspector ITM: "În ordonanţa 99 se specifică că mai sunt şi alte măsuri de luat dacă sunt două zile consecutive de caniculă. Şi anume întreruperea activităţii de tot. Efectuarea obligatorie de controale medicale".

Cei care nu respectă prevederile legale riscă amenzi între 1.500 şi 2.500 de lei.

reporter: Georgiana Ciurea
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri