Începe sezonul șantierelor în Oradea. Bulevardul Cantemir a fost închis pe sensul spre centrul orașului

Data actualizării: Data publicării:
LUCRARI_CANTEMIR_2

Răbdarea șoferilor din Oradea va fi pusă la grea încercare în acest an, din cauza unui șir de șantiere care încep chiar din această săptămână în oraș. Luni a fost închisă circulația pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde.

Timp de o lună, mașinile nu vor circula pe bulevardul Dimitrie Cantemir, pe sensul de mers către centrul orașului. În zonă muncitorii vor lucra la înlocuirea conductelor și la reabilitarea rețelei de apă.

Florin Birta, viceprimar al Oradei: ”Aceste lucrări sunt premergătoare proiectului de reabilitare totală a bulevardului Nufărul-Cantemir. În primă fază se va bloca circulația pe două benzi între Strada Lugojului și strada Muntele Găina, exact pentru a realiza aceste lucrări de înlocuire a rețelelor de apă și canal și în următoarea etapă aceste lucrări vor continua până la strada Costaforu.

Când vom avea finalizat proiectul, urmează să scoatem la licitație execuția efectivă a lucrării. Eu estimez că undeva în jurul lunii septembrie vor începe efectiv lucrările la întreg bulevardul Nufărul-Cantemir.”

În următoarea perioadă, alte proiecte de infrastructură vor începe în zone aglomerate ale orașului. Urmează, printre altele, lucrări la prelungirea drumului expres și amenajarea unei linii de tramvai de-a lungul pârâului Peța.

În luna mai vor începe construirea pasajului subteran din Centrul Civic și lărgirea podului Dacia. Toate aceste proiecte sunt finanțate cu bani de la Uniunea Europeană.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri