Video A început deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis înainte de 1 iulie

Data publicării:
deszapezire transfagarasan
Transfăgărășanul ar putea fi deschis circulației rutiere înainte de 1 iulie. Sursa foto: DRDP Brașov

Drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărășan, anunță DRDP Brașov, pe rețelele sociale. Întrucât zăpada este mai puțină decât în alți ani, drumul ar putea fi deschis mult mai devreme de 1 iulie, data obișnuită, anunță autoritățile.

Pe a doua cea mai înaltă șosea din România, după Transalpina, muncitorii lucrează de zor în condiții de iarnă. Troienele ating câțiva metri înălțime, iar drumarii își fac cu greu loc prin nămeți.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Am început deszăpezirea Transfăgărășanului! Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanșă și doar atunci când condițiile meteo permit intervenția în siguranță. Având în vedere că în acest an avem mai puțină zăpadă față alți ani, estimăm că vom putea deschide acest drum spectaculos cu mult înainte de data obișnuită de 1 iulie", au transmis reprezentanții DRDP Brașov, pe rețelele sociale.

Transfăgărăşanul, în lungime de 27 de kilometri, traversează Munţii Făgăraş, prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoseaua este considerată cea mai spectaculoasă din țară și atinge 2.042 de metri altitudine la Bâlea Lac.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri