Ponta către miniștri: Știați ce vă așteaptă când ați intrat într-un guvern nesusținut de președinte

Data publicării:
guvern 20ponta 20mediafax 20foto 20silviu 20matei-33451

Premierul le-a prezentat miniștrilor concluziile reuniunii cu „prietenii coeziunii”, la care a participat marți la Bruxelles, punând accent pe fondurile europene și vorbind despre riscurile ca România să piardă aceste fonduri.

„Îmi place această noțiune, cât îl costă pe fiecare român ce s-a întâmplat în România. Pot să vă anunț oficial cât îl costă dezastrul produs de ANRMAP, de la Ministerul Muncii, de la MDRT, Ministerul Mediului, Transporturilor...Împărțim la 20 de milioane de români și aflați câți bani am pierdut din cauza lui Udrea, Botiș, Boagiu...putem să îi împărțm...cât ne costă pe fiecare incompetența și hoția celor care au guvernat în 2009-2011”, a declarat Victor Ponta.

„Fiți preocupați de ceea ce avem de făcut după 9 decembrie”

„Spun aceste lucruri, pentru că uneori, când tupeul e prea mare, trebuie să punem lucrurile în matca lor firească, să fiți preocupați de actul de guvernare, ce avem de făcut după 9 decembrie și în anii următori”, a explicat Victor Ponta.

„Veți primi critici și insulte, amenințări, ANI, agenția de moralitate, agenția de cultivare a..., mă rog, v-ați asumat asta când ați intrat într-un guvern nesusținut de președinte, știați ce vă așteaptă”, i-a avertizat premierul pe miniștri.

În context, el le-a cerut celor trei miniștri acuzați recent de ANI de incompatibilitate, să prezinte clar argumentele lor, să folosească metodele legale de contestare și să nu folosească doar un răspuns politic, ci legal.

Declarația a fost făcută în contextul în care președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că i-a sugerat premierului o remaniere guvernamentală. „L-am rugat și pe Ponta să analizeze situația celorpatru incompatibili. Sigur, au dreptul să atace în justiție deciziile ANI, dar aici discutăm de modul în care arată un Guvern, iar antecedentele acestui guvern nu justifică menținerea acestui guvern doar din solidaritate cu politicieni, sau din alianță”, a spus Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri