Un bărbat de 70 de ani a pierdut pe o stradă din Harghita o borsetă cu cartușe și acum riscă o amendă de până la 10.000 de lei

Data publicării:
Armă de vânătoare și două cartușe.
Un bărbat a pierdut pe stradă o borsetă cu cartușe. Foto: Profimedia

Un bărbat de 70 de ani a pierdut pe o stradă din Gheorgheni, județul Harghita, o borsetă cu mai multe cartuşe pentru arme de vânătoare. Borseta a fost găsită de o femeie care a dus-o la poliție.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat că, duminică, o femeie de 66 ani s-a prezentat la sediul Poliţiei Gheorgheni şi a spus că doreşte să predea nişte cartuşe găsite pe trotuar.
Din primele verificări ale poliţiştilor a reieşit faptul că în borsetă erau 13 cartuşe, de calibru 223 Remington, destinate unei arme de vânătoare.

Polițiștii au aflat că cel care le pierduse era un bărbat de 70 de ani, din Gheorgheni, care are permis port-armă de vânătoare.

Întreaga muniţie găsită a fost ridicată de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, scrie Agerpres.

Potrivit Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, pierderea muniţiei corespunzătoare armelor letale sau neletale supuse autorizării se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei, la care se aplică şi sancţiunea complementară de suspendare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor pe o perioadă de 6 luni.

"Poliţia reaminteşte titularilor dreptului de a purta şi folosi arme letale obligaţia de a păstra arma şi muniţia înscrisă în permisul de armă în condiţii de securitate, astfel încât să nu permită accesul la acestea al persoanelor neautorizate. Păstrarea armei şi muniţiei la domiciliul sau reşedinţa deţinătorului se face în locuri special destinate, în conformitate cu normele metodologice de aplicare a legii", mai menţionează IPJ Harghita, citată de Agerpres.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri