Video Carmen Dan, martor în dosarul fișelor medicale false pentru permise de conducere

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - CARMEN DAN - DECLARATII
FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea

Fostul ministru de Interne Carmen Dan a fost chemată miercuri pentru a fi audiată la poliție într-un dosar penal privind eliberarea de certificate medicale pentru obținerea permisului de conducere de către o clinică medicală privată. Carmen Dan are calitate de martor în acest dosar, potrivit Digi24.

ACTUALIZARE Carmen Dan a cerut să fie amânată audierea ei, informează Digi24.

Știrea inițială

Carmen Dan s-ar afla printre cei care ar fi obținut fișe medicale eliberate de angajați ai clinicii care nu aveau acest drept, potrivit informațiilor Digi24.

Fostul ministrul ar fi cerut o fișă medicală pentru reînnoirea permisului, anul trecut, și ar fi primit o fișă care nu a fost completată de medici, spun surse judiciare citate de Digi24.

Audierea fostului ministru are loc într-un dosar penal privind eliberarea de fișe medicale false de către o clinică medicală privată din București. Potrivit datelor din anchetă, clinica ar fi eliberat, între 2019 și 2023, peste 300.000 de fișe medicale false, completate de angajați care nu aveau calitatea de medic și dreptul de a elibera astfel de documente.

În dosar sunt cercetate patru persoane care ar fi exercitat fără drept atribuții de medic, două dintre ele, secretare în cadrul clinicii, chiar punându-și halatul de doctor pentru a crea aparența că au dreptul de a face astfel de activități.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri