Un bărbat din Neamț ar fi furat anvelope de 1 milion de lei, de la firma la care lucra. El și un complice, reținuți pentru delapidare

Data actualizării: Data publicării:
o mana de barbat ia o anvelopa de pe raft
Cei 3 bărbați ar fi reușit să fure, în decursul unui an, anvelope de peste un milion de lei. Credit foto: Guliver/Getty Images

Doi bărbați din Neamț au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, după ce ar fi pus la cale o schemă infracțională, prin care au reușit să fure, în decursul unui an, anvelope de peste 1 milion de lei. Unul dintre ei era angajat la firma delapidată și ar fi întocmit în fals documentele de livrare, scrie Agerpres.

Fapta, spun anchetatorii, ar fi avut loc în perioada septembrie 2022 - octombrie 2023.

"Un bărbat în vârstă de 32 ani, din Piatra-Neamţ, în calitate de angajat al unei societăţi comerciale, şi-ar fi însuşit din patrimoniul acesteia mai multe bunuri, respectiv anvelope. Acesta ar fi întocmit în fals documente fiscale de livrare a mărfurilor, în fapt bunurile fiind livrate către societăţi comerciale controlate de către două persoane, cu vârste de 29, respectiv 50 ani, ambii din Roman", au transmis, pentru sursa citată, reprezentanții IPJ Neamţ.

În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că bărbatul ar fi creat o schemă infracțională pentru delapidarea societăţii la care era angajat, prin emiterea unor documente fiscale de livrare a mărfurilor către societăţile comerciale controlate de către ceilalţi doi suspecţi.

Cei trei se înțeleseseră ca mărfurile să nu fie achitate sau să fie achitate doar parţial, pentru a avea posibilitatea de a plasa mai multe comenzi. Prejudiciul se ridică, spun anchetatorii, la  1.029.000 lei.

Doi dintre suspecți, de 32, respectiv 29 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore pentru delapidare și complicitate la delapidare. Totodată, anchetatorii au dispus în cazul lor măsuri asigurătorii, pentru recuperarea prejudiciului.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri