Detergent de haine contrafăcut, îmbuteliat într-un depozit clandestin din Mureș. Peste 100.000 de litri descoperiți la percheziții

Data actualizării: Data publicării:
depozit clandestin de detergent contrafacut
În depozitul clandestin din Mureș, polițiștii au descoperit peste 100.000 de litri de detergent lichid contrafăcut. Sursa foto: Alba24.ro

Peste 100 de mii de litri de detergent lichid de haine au fost descoperiți într-un depozit clandestin din Mureș. Marfa era etichetată ca fiind de brand și ajungea la clienții din Alba și nu numai ca produs premium. După o anchetă de 5 luni și peste 40 de percheziții în România și Ungaria, oamenii legii au reușit să pună lacăt pe "fabrica" ilegală, scrie Alba24.ro.

Ancheta a început în luna octombrie a anului trecut, când pe piața din Alba Iulia au apărut mai mulți detergenți de haine vânduți ca fiind de marcă, dar de o calitate îndoielnică.

După ce au documentat cazul, pe 20 februarie 2024, anchetatorii au descins, concomitent, la zeci de persoane, suspectate că ar face parte din rețeaua cu detergenți contrafăcuți.

Mai exact, autoritățile române în colaborare cu cele din statul vecin au făcut, în aceeași zi, 41 de percheziții domiciliare în România și în Ungaria.

Așa au ajuns și la un depozit clandestin din Mureș, unde au descoperit o instalație de îmbuteliere, etichetare și ambalare detergenți lichizi, etichete neaplicate purtând mărci înregistrate, bidoane goale, dar și peste 100.000 de litri de detergent contrafăcut, în valoare de aproximativ 856.000 lei, după cum urmează:

  • 9.370 litri detergent lichid îmbuteliat în bidoane de 5 litri, purtând însemnele unor mărci de detergent din gama premium, cu privire la care există o suspiciune că ar fi contrafăcut;
  • 98.782 litri detergent lichid în formă brută, depozitat în containere de 1.000 litri.

În urma audierilor, un suspect a fost pus sub urmărire penală. Este cercetat pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri