T. Băsescu: Banii pentru mita în cazul Bogdan Olteanu s-au scos din Bulgaria. Am avut unele informații

Data publicării:
basescu profil fb

„Am avut cunoștință despre banii care se scoteau din Bulgaria. Erau operaţiuni care s-au raportat. Banii s-au scos din Bulgaria, în trei tranșe de câte 300.000 de euro. Instituțiile statului nu au acționat, probabil pentru că nu au ştiut pentru ce au fost. Au aflat că s-au scos, dar nu au ştiut pentru ce au fost. Aici se pare că s-a cumpărat numirea lui Liviu Mihaiu pentru postul de guvernator al Deltei. Probabil în urma unui denunț, acum procurorii au reușit să lege lucrurile", a declarat Traian Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte a mai spus şi că Bogdan Olteanu, pe atunci președinte al Camerei Deputaților, a făcut greşeala să anunţe, la vremea respectivă, numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei, deşi acest lucru era atribuţia Guvernului.

Bogdan Olteanu e cercetat în arest la domiciliu în acest caz şi a anunţat că îşi va da demisia din funcţia de viceguvernator al BNR.

Tăriceanu e un om cu bani, n-avea nevoie de mită

Întrebat dacă ținta în dosarul lui Bogdan Olteanu este Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu a răspuns: „Nu cred. (...) Îl știu pe Tăriceanu, Tăriceanu e un om cu bani. El n-a avut nevoie să ia o mită de un milion, de asta n-am crezut-o de la bun început. Deci indiferent care e părerea mea despre el, din acest punct de vedere, la cât îl cunosc, nu cred că Tăriceanu este omul care să condiționeze o numire pe bani”, a declarat fostul președinte, citat de Agerpres.

În opinia lui Traian Băsescu, ținta în acest caz este „primitorul banilor”.

„Cred că în acest caz, ținta este primitorul banilor, pentru că a fost la schimb, și Bogdan Olteanu a și făcut greșeala să anunțe el, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, (...) cine va fi noul guvernator al Deltei Dunării. N-a anunțat-o Executivul, n-a anunțat-o Tăriceanu, deci ceva e în neregulă. (...) Ce treabă avea președintele Camerei Deputaților să anunțe cu două zile înainte de numire că Liviu Mihaiu va deveni guvernatorul Deltei?!", a arătat Traian Băsescu.

Fostul șef al statului a mai afirmat că are convingerea că în acest caz Direcția Națională Anticorupție n-a mai avut nevoie de sprijin popular, pentru că este „cu temele foarte bine făcute”.

„După liniștea cu care DNA a dat drumul la acest caz și la măsurile împotriva domnului Olteanu, părerea mea este că DNA n-a avut nevoie de suport public și de spectacol, pentru că e sigur pe el. Nu am dubii aici (...) Una este când un om dă bani la partid și spune: 'Vreau să dau bani la partid, dar nu vreau să mă scrieți acolo, că nu vreau să apar în Monitorul Oficial'. Că îi ia partidul sau nu-i ia, e o altă chestiune. Dar aici este vorba de numirea, de condiționarea banilor de numirea unui om, deci este mită", a precizat Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...