Marele Rabin Menachem Hacohen a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”

Data publicării:
Menachem Hacohen
Foto: Menachem Hacohen, Marele Rabin al României în perioada 1997-2011. Sursa foto: facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare cu Ordinul Naţional ''Steaua României'' în grad de Mare Ofiţer lui Menachem Hacohen, Marele Rabin al României în perioada 1997-2011, transmite Administrația Prezidențială.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a conferit lui Menachem Hacohen ordinul în semn de "înaltă apreciere pentru excepţionala contribuţie pe care a avut-o în conservarea moştenirii iudaice şi în îmbunătăţirea dialogului interreligios, pentru implicarea majoră la păstrarea memoriei Holocaustului, precum şi pentru consolidarea legăturilor româno-israeliene şi promovarea imaginii României în lume".

În anul 1997, Menachem Hacohen a fost ales Mare Rabin al comunităţilor evreieşti din România, funcţie pe care a îndeplinit-o până în anul 2011.

În anul 2019, Parlamentul României i-a acordat cetățenia română cu titlu de “cetățenie de onoare”, pentru servicii deosebite aduse țării și națiunii române. Cu această ocazie, Marcel Ciolacu, atunci președinte al Camerei Deputaților, care a participat la ceremonia de aprindere a luminilor de Hanuka, i-a înmânat Marelui Rabin distincția.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Menachem Hacohen s-a născut la data de 26 iulie 1932 la Ierusalim. În anul 1951 a fost numit rabin al Marinei militare israeliene, iar ulterior a devenit Rabin al Histadrutului (principala organizație sindicală israeliană) și Șef Rabin al Moșavurilor din Statul Israel. Membru în Comisia Internațională pentru Studierea Holocaustului în România și lider al American Jewish Joint Distribution Committee (cea mai mare organizație evreiască), Marele Rabin Hacohen s-a implicat activ în promovarea culturii și memoriei evreiești din România și dezvoltarea bunelor relații dintre Statul Român și comunitatea evreiască, precum și între Statul Român și Statul Israel.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri