Marii producători auto se oferă să contribuie la fabricarea ventilatoarelor pulmonare pentru a sprijini lupta cu COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Linie de producție auto într-o fabrică
Foto: Guliver/Gettyimages

Într-o mișcare care amintește de războaiele mondiale, când fabricile de mașini din America au trecut la producția de tancuri, bombardiere și motoare de avioane, unii producători auto din SUA încearcă să facă ventilatoare și alte echipamente medicale pentru a ajuta la combaterea pandemiei coronavirusului, notează cei de la CNN. 

Ford, General Motors și Tesla ar putea să-și pună la dispoziție liniile de producție pentru a fabrica aparate de ventilare pentru secțiile de terapie intensivă. În Italia, producătorii auto Ferrari și Fiat Chrysler sunt în discuții cu cel mai mare producător de ventilatoare din țară pentru a contribui la stimularea producției de aparate care sunt urgent necesare în criza coronavirusului.

CEO-ul General Motors , Mary Barra, a vorbit miercuri cu oficialii administrației Trump despre modul în care producătorul de automobile din Detroit își poate oferi serviciile pe măsură ce pandemia de coronavirus capătă amploare.

„Am transmis că am dori să ajutăm în timpul acestei crize și că studiem modalități de a ajuta inclusiv prin adaptarea capabilităților pentru a produce dispozitive medicale, cum ar fi ventilatoarele", a declarat un purtător de cuvânt al companiei GM.

Ford Motor a declarat că este prea pregătit să „ajute administrația în orice fel, inclusiv prin posibilitatea de a produce ventilatoare și alte echipamente”, a spus miercuri un purtător de cuvânt al companiei, într-o declarație. „Am avut discuții preliminare cu guvernul SUA și analizăm fezabilitatea. Este vital ca toți să ne adunăm împreună pentru a ajuta țara să anticipeze această criză și să ieșim mai puternici ca niciodată.”

Ford și GM au închis producția auto la uzinele din America de Nord, din cauza răspândirii coronavirusului. O scădere preconizată a cererii de mașini și camioane noi a fost, de asemenea, un factor în deciziile lor.

Elon Musk, CEO al producătorului de automobile Tesla și al companiei SpaceX, a declarat că își va direcționa companiile să producă ventilatoare, dacă este nevoie.

„Vom face ventilatoare dacă există o penurie", a scris joi, pe Twittter.

Spitalele din SUA și oficialii avertizează că numărul aparatelor de ventilare pulmonară este insuficient.

Italia se confruntă deja cu lipsa aparatelor, motiv pentru care producătorii auto Ferrari și Fiat Chrysler sunt în discuții pentru a-și pune la dispoziție liniile de producție.

În Regatul Unit, producătorul de motoare de avioane Rolls-Royce și producătorul Dyson au fost, de asemenea, în discuții pentru fabricarea de ventilatoare, pentru a face față deficiențelor.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri