Ministerul Digitalizării caută specialiști IT și oferă salarii care ajung la 4.000 de euro lunar

Data actualizării: Data publicării:
maini pe tastatura unui laptop
Ministerul Digitalizării angajează IT-iști. Foto: Getty Images

Noi angajări la stat, cu salarii care concurează cu domenii extrem de bine plătite din mediul privat. Ministerul Digitalizării caută IT-iști pentru PNRR cu salarii nete care ajung la 4.000 de euro pe lună.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță că recrutează echipa de experți pentru implementarea reformelor şi investiţiilor asumate de România în acest domeniu prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Se caută experți în gestionarea fondurilor europene, dar și specialiști cu competențe digitale avansate.

Salariile "la stat" pornesc de la aproximativ 18.900 lei până la 28.700 lei brut pentru ingineri de sistem sau administratori baze de date, și pot urca până la 34.000 lei brut pentru funcția de conducere. Dar cum s-a ajuns la aceste pachete salariale care concurează lejer cu cele din mediul privat? Ministerul subliniază că s-a ajuns la aceste lefuri după ce au fost consultate datele oferite de Institutul Național de Statistică, la pachet cu o comparație a salariilor pe care le primesc specialiștii care lucrează în primele 10 companii de profil din România, în funcție de profitul net înregistrat în 2020.

Modul prin care ministerul a ales să-și promoveze oferta este pe cât de atractiv, pe atât de adevărat. "Depune-ți dosarul cu șină ca să scapi România de "dosarul cu șină"! Înscrierile se fac la sediul ministerului, dar candidații vor fi nevoiți să prezinte un dosar care trebuie să contină o serie de documente. Candidații pentru funcția de conducere și pentru cele 16 funcții de execuție pot depune dosarul pentru procesul de selecție până pe 26 aprilie, iar interviurile vor avea loc în perioada 3-5 mai.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri