Presa din Ungaria: „E oficial, românii trăiesc mai bine decât maghiarii”

Data publicării:
colaj cu imagini urbane seara
Imagini din Budapesta și București FOTO: Shutterstock

Stupoare totală în Ungaria unde o publicație economică a ajuns la concluzia că românii au ajuns să trăiască mai bine decât maghiarii, după ce a comparat puterea de cumpărare și veniturile salariale din cele două țări.

Potrivit portfolio.hu, economia românească a crescut mai rapid decât cea maghiară, în ultima perioadă, iar românii au consumat mai mult decât maghiarii, pentru că anul trecut salariile erau mai mari în România decât în Ungaria, potrivit datelor Eurostat. 2023 a fost primul an în care salariile din România au atins paritatea puterii de cumpărare.

Publicația mai subliniază că Polonia are de departe cele mai mari salarii din regiune și, deși salariile cresc în toate țările, România a înregistrat cea mai rapidă creștere. În ultimii zece ani, decalajul dintre salariile din România și cele din Ungaria s-a redus treptat și în cele din urmă a dispărut.

Datele anterioare au arătat că, în ultimii ani, PIB-ul pe cap de locuitor al României s-a apropiat de cel al Ungariei, iar anul trecut l-a depășit. În ceea ce privește consumul, avansul românesc pare mai stabil și, deși datele sunt încă incerte, recuperarea înregistrată la nivelul salariilor este din ce în ce mai puțin îndoielnică. Un aspect și mai interesant: Bulgaria avansează într-un ritm tot mai alert, astfel că nu ar fi surprinzător să vedem consumul bulgar ajungând la nivelul celui maghiar într-un an sau doi”, menționează sursa citată.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri