VIDEO. Petre Tobă, chemat la DNA în calitate de suspect

Data actualizării: Data publicării:
Petre Toba_agerpres_6133993
Agerpres

Fostul ministru de interne Petre Tobă a ajuns vineri dimineața la DNA. El va fi pus astăzi oficial sub acuzare pentru fapte de corupție.

ACTUALIZARE. Fostul ministru de interne a ieșit din sediul DNA după aproximativ un sfert de oră. A confirmat că i s-a comunicat oficial punerea sub acuzare pentru favorizarea făptuitorului. El a spus că nu va face comentarii pe marginea dosarului său penal și a repetat că se consideră nevinovat.


 

Petre Tobă a declarat jurnaliștilor că a fost chemat în calitate de suspect, dar este convins că va reuși să-și dovedească nevinovăția.

Președintele Klaus Iohannis a avizat, joi, solicitarea de urmărire penală formulată de procurorii DNA, care îl suspectează pe Petre Toba de favorizarea infractorului.

Petre Tobă este acuzat că ar fi refuzat să desecretizeze documente care ar fi atestat cheltuirea nelegală a fondurilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI). 

În urma scandalului în care este implicat, Petre Tobă şi-a dat demisia din Guvern. El a reamintit, vineri, acest fapt, precizând că nu a dorit să implice ministerul într-un scandal public.

Fostul ministru de interne este suspectat de procurori că ar fi încercat să pună piedici anchetei DNA în dosarul în care sunt cercetaţi 24 de angajaţi ai serviciului secret al Ministerului de Interne, prin refuzul de a declasifica acte legate de achiziţiile DIPI. Din banii serviciului secret al Ministerului de Interne s-au cumpărat căsuţe de păpuşi, tobogane, jocuri darts, cărţi de joc sau benzi de alergare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri