Emil Hurezeanu: Va da Băsescu numele unei străzi din Ferentari sau unui bulevard central?

Data publicării:
hurezeanu 2104

Ieșirile tot mai dese ale lui Traian Băsescu în mediul public asigură o oarecare reenergizare a micului ecran, consideră Emil Hurezeanu, însă când nu mai ai ce să pierzi și nu mai ai ce să câștigi, exercițiul devine foarte periculos. Comentariul analistului la Digi24 a fost prilejuit de o intervenție a lui Traian Băsescu la un post de televiziune, marți seara, în care a afirmat că trei dintre oamenii care au fost în echipa sa sunt arestaţi de către alţi trei oameni din echipa sa cu care a modernizat statul, fostul șef al statului comentând pe marginea eliberării Alinei Bica.

„Zece negri mititei și dispar unul câte unul!”, a remarcat, amuzat, Emil Hurezeanu. „Au fost în echipa dlui Băsescu, au avut funcții, pe care, bănuiesc, într-un stat democratic, le-au câștigat prin performanțe profesionale. Sigur, un președinte ”te unge”, dar e clar o afirmație teribilistă. Dl. Băsescu – dvs credeți că ține capul de afiș, eu aș spune că nu ține capul de afiș, nu mai are ce câștiga, dar nu mai are nici ce pierde. E o postură foarte ingrată, pentru că poți să faci multe prostii, aș spune. Când nu mai ai ce să pierzi și nu mai ai ce să câștigi, exercițiul devine foarte periculos”, a explicat, la Digi24, Emil Hurezeanu.

„În fine, în absolut, are dreptate, dar nu e nimic absolut. Toți pe cei care-i enumeră nu i-a făcut dl. Băsescu, nu i-a crescut dl. Băsescu, au fost și sunt înalți funcționari și demnitari ai statului român, bănuim că fără o legătură directă între favorurile pe care le octroiază Majestatea Sa, Președintele Republicii, ci pe baza meritelor personale. Unii dintre ei au greșit. Au greșit mai demult, au greșit acum. Poate n-au greșit, nu suntem la capătul drumului, ca să știm ce s-a întâmplat”, a comentat Emil Hurezeanu.

Traian Băsescu nu mai ține capul de afiș? a fost întrebat analistul.

„Dl. Băsescu este un fost președinte al Republicii – știți că în protocolul de stat al SUA (...), și o văduvă a unui fost candidat la Președinție face parte din coloana oficială a ultimului președinte în funcție înmormântat. Un fost președinte. N-am avut decât trei, a treia Republică, deci al treilea președinte al celei de-a treia Republici va rămâne în istorie. Mai ales că a fost zece ani, spre deosebire de dl. Constantinescu doar patru ani, pe când dl. Iliescu 11. A fost o perioadă importantă, au fost zece ani din viața noastră, își va ține locul în istorie. Va da numele unei străzi mici, ceva mai mari? În Ferentari sau a unui bulevard central? Mai târziu asta. Ceea ce face domnia sa acum – asigură o oarecare reenergizare a micului ecran, ca să vorbesc în termeni analogi, predigitali”, a răspuns Emil Hurezeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Primul medicament pentru regenerarea dinților, aprobat pentru teste pe oameni
Digi FM
Dan Negru a dezvăluit pe cine ar vota să conducă Bucureștiul: „Le-a făcut pe toate în doi ani! A scris și...
Pro FM
Rochie mulată și decupată pe tot abdomenul, atitudine de milioane. Alexandra Stan e stăpână pe propria...
Film Now
A fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce...
Adevarul
Românii din Roșia Montană, El Dorado din Ardeal. „Se găsea aur și în noroiul drumurilor" FOTO VIDEO
Newsweek
Cine a fost haiducul „Față neagră"? „Zorro al României" era baron și jefuia bogații ARTICOL
Digi FM
Pepe, nuntă pe malul lacului, în ziua în care fiul lui a împlinit 2 ani. Cununie religioasă în aer liber...
Digi World
Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Câți bani a câștigat Tom Hanks pentru rolul din „Forrest Gump” datorită unei clauze de geniu din contract
UTV
Cum arata acum Oana Vincu, la 23 de ani de la destramarea trupei Genius. Vezi cu ce se ocupa acum membrii...