Video Marcel Ciolacu: Îmi depun mandatul dacă PNL iese de la guvernare. Cel mai bine ar fi fost să nu facem această coaliție

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu la guvern
Marcel Ciolacu a mai adăugat că „cel mai bine pentru el și colegii săi ar fi fost să nu intre la guvernare”. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că dacă PNL iese de la guvernare va merge la președintele Klaus Iohannis să-și depună mandatul. De asemenea, a mai adăugat că „cel mai bine pentru el și colegii săi ar fi fost să nu intre la guvernare”, pentru că altfel, în prezent, ori am fi avut alegeri anticipate, ori PSD ar fi avut cu 5 în față la alegeri.

„Cred că, cel puțin eu și colegii mei din PSD, am arătat că prioritatea e România. Cel mai bine pentru mine și colegii mei ar fi fost să nu intrăm la guvernare și să nu facem această Coaliție. În acest moment ori am fi avut alegeri anticipate, fiindcă eram în pragul unei crize sociale, ori PSD ar fi avut cu 5 în față la alegeri, dar am hotărât, într un moment dificil, că este bine să ne implicăm și să nu lăsăm România să se ducă într-o direcție total greșită”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

De asemenea, a explicat că dacă PNL iese de la guvernare își depune mandatul.

„Dacă e o decizie politică a partenerilor de Coaliție să se retragă de la guvernare, președintele Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. Eu am intrat în acest proiect după o discuție inclusiv cu președintele României că vom duce această Coaliție și guvernare cel puțin până în 2024. Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate, având un scor electoral de 20%, şi ni se pare normal să avem în continuare prim-miniştri sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită”, a mai spus premierul.

El a mai adăugat că din discuţiile pe care le-a avut până acum cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, este exclus acest scenariu.

„Din discuţiile mele cu preşedintele Ciucă, şi sper să nu îl deranjeze pe domnul preşedinte Nicolae Ciucă, este exclus un astfel de scenariu”, a afirmat Ciolacu.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri