Normele pentru recalcularea pensiilor, aprobate în Guvern. Ciolacu: „Nicio pensie nu scade”

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PALATUL VICTORIA - SEMNARE - SPITALE REGIONALE - 28 FEB 2024
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va aproba normele de aplicare ale Legii pensiilor, pe baza cărora vor fi recalculate pensiile din sistemul public. Șeful PSD a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea ca efect al noii legi.

„Un alt subiect extrem de important de astăzi este despre pensii. Aprobăm normele de aplicare ale Legii pensiilor, pe baza cărora recalculăm pensiile din sistemul public. Un element fundamental al acestor norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi. Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil, pe merit! Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie 2024, iar începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ministrul Muncii, Simina Bucura Oprescu, a declarat, la începutul lunii, că autorităţile sunt pregătite pentru recalcularea tuturor pensiilor, aşa cum prevede noua lege, procesul de reevaluare a dosarelor fiind aproape finalizat. Până pe 4 martie, trebuie să fie gata şi normele de aplicare a legii, dar ministrul afirmă că vor fi gata la timp.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri