România trimite un nou pachet de ajutor umanitar în valoare de milioane de lei în Fâșia Gaza

Data publicării:
Ajutor umanitar din România în Gaza

Un nou transport cu produse alimentare şi articole de cazarmament a plecat luni din România spre Fâşia Gaza. Valoarea ajutoarelor acordate, conform unor decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, este de 8,2 milioane de lei, informează News.ro.

„România continuă acordarea de asistenţă umanitară populaţiei civile din Fâşia Gaza. În cursul dimineţii a fost trimis un nou transport cu produse alimentare şi articole de cazarmament – corturi, saci de dormit, paturi etc. – în valoare totală de 8,2 milioane de lei, puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale”, a anunţat, luni, Guvernul.

Potrivit sursei citate, decizia de acordare a acestor produse a fost luată în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de premierul Marcel Ciolacu.

Astfel, transportul se realizează cu resurse naţionale până în HUB-ul constituit de Comisia Uniunii Europene în Cipru. Ulterior, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, transportul ajutorului umanitar pe relaţia Cipru - Fâşia Gaza se face cu ajutorul agenţiilor specializate ONU.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri