Video Trei jurnaliști Digi24 au fost premiați pentru curajul de a merge în zone de război, la gala CNA „Fapte, nu Frică”

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2024-03-01 080040
Foto: captură video Digi24

„Fapte, nu Frică”, așa s-a intitulat gala de excepție a jurnaliștilor premiați de Consiliul Național al Audiovizualului. Cristina Cileacu, Alex Rotaru și Vali Stan au fost jurnaliștii Digi 24 premiați pentru curajul de a merge în zone de război. Imagini cu un puternic impact emoțional au fost văzute pe viu de către jurnaliștii care au stat în prima linie a frontului atât în Ucraina, cât și în Israel.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi 24: „Bună seara, noi am fost în Ucraina chiar la început, în primele zile de la declanșarea războiului și am stat într-un punct în care eram singura televiziune din lume rămasă în Odesa”.

Prezent la eveniment, Alexandru Rotaru a fost unul dintre jurnaliștii care au spus poveștile greu de imaginat, trăite pe frontul de luptă din Ucraina.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi 24: „Tatiana era persoana cu care ne-am împrietenit noi în gară cumva încercând să ne facem relații cu oamenii de acolo. Ne suna în fiecare dimineață și în fiecare seară, aveam apel fix la ora 8 dimineața și 8 seara. Ne întreba cumva lucruri nu foarte importante cumva, dar într-un punct oarecare am întrebat-o care este de fapt ideea. Și ne suna ca să ne întrebe de fapt dacă suntem vii”.

Cei trei jurnaliști, Cristina Cileacu, Valentin Stan și Alexandru Rotaru au fost medaliați și felicitați pe scena Teatrului Național București pentru curajul de care au dat dovadă în momente de pericol maxim.

Mircea Toma, membru CNA: „Cristina Cileacu nu este aici, Valentin Stan și Alexandru Rotaru”.

Pe parcusul difuzării imaginilor din zonele de război, reprezentații CNA au făcut excepții în cazul unor imagini cu un puternic impact emoțional.

Mircea Toma, membru CNA: „Legea interzice expunerea imaginii copilului, dar discuția din CNA a fost că realitatea este atât de puternică și fenomenul despre care vorbim nu trebuie să fie cosmetizat”.

52 de jurnaliști au fost premiați în total de către CNA în cadrul galei pentru excelență în jurnalism – „Fapte, nu Frică”, inițiativa lui Mircea Toma.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri