Oamenii de afaceri cer redeschiderea restaurantelor și hotelurilor după Paști chiar "100% dacă toți sunt vaccinați": E târziu 1 iunie

Data actualizării: Data publicării:
angajata cu masca la usa unui restaurant avand mana pe cartonul pe care scrie „open”
Restaurantele ar putea rămâne deschise permanent, dacă își vaccinează întreg personalul Foto: Guliver/GettyImages

Antreprenorii cer ca restaurantele și hotelurile să înceapă să se redeschidă chiar după Paști și susțin că dacă se face asta la 1 iunie, termenul avansat de premier, este prea târziu.

"În opinia noastră ar trebui deja după Paști să se deschidă restaurante, hoteluri, aceste sectoare care sunt închise. Fiecare operator economic să spună: te-ai vaccinat, păi putem să avem un grad de deschidere de 100% dacă tot suntem vaccinați.  

Nu poți să pui condiții a primi sau nu a primi (oameni în restaurante sau hoteluri - n.r.), însă aici e interesul tuturor, al consumatorilor, dar și al operatorilor economici.

Am cerut că această bornă de 1 iunie în ceea ce privește deschiderea operatorilor economici să fie adusă mult mai aproape, nu putem vorbi de o susținere a mediului de afaceri dar nu deschidem economia. Dacă restaurantele sunt închise cum poți să spui că acolo organizezi vaccinarea? Asta i-am cerut premierului și a spus că analizează cu seriozitate.

Vaccinarea poate să înceapă de azi, să se implice și mediul de afaceri. Asta a fost și cerința noastră. Nu e de ajuns doar statul să iasă și să comunice", a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului IMM-urilor, după discuțiile de la Guvern.

Citește și: Restaurantele ar putea rămâne deschise permanent, indiferent de rata de incidență, cu o condiție

Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit, marţi, la Guvern, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pentru a discuta despre organizarea unor centre de vaccinare în cadrul companiilor.

"Facem centre de vaccinare în companiile mari, centre de vaccinare mobile, vor face ei poate o campanie de vaccinare. Voi încerca să găsim toate resursele. Aceasta este prioritatea în acest moment: o campanie de vaccinare de succes, pentru că partea economică am reuşit să o gestionăm cât de cât bine chiar în pandemie. (...) Ne interesează să ieşim cât mai bine din această perioadă, cât mai repede, pentru că avem nişte obiective foarte importante şi pe care putem să le atingem, să revenim, să începem să revenim la normalitate, iar prima bornă este 1 iunie, după 1 iunie să începem să revenim la normalitate", a declarat, luni seara, la Digi 24, prim-ministrul Florin Cîţu.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri