Exclusiv Grindeanu: În 2024 vom avea cel puțin 250 de km de autostradă, mă țin de lucrul ăsta. Vom avea și centura A0 de sud a Bucureștiului

Data publicării:
Screenshot 2024-01-12 230754
Foto: captură video „LIVE cu Rotaru și Kiss”/ Digi24

Ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, în cadrul emisiunii „LIVE cu Rotaru și Kiss” de la Digi24, că își va respecta promisiunea făcută în urmă cu un an, și anume că la finalul anului 2024 România va avea cel puțin 250 de km de autostradă. Iar printre aceste proiecte se numără și deschiderea tronsonului de sud al Centurii Bucureștiului A0, care va face legătura dintre A1 București - Pitești și A2 București - Constanța. De asemenea, Grindeanu mai afirmă că aproximativ jumătate dintre cele 13 tronsoane ale autostrăzii A7 Ploiești - Pașcani pe care se lucrează în acest moment vor fi date în circulație anul acesta.

„Am terminat anul 2023 cu 88 de kilometri. Am spus din urmă cu un an că la finalul lui 2024, deci pe 2023-2024 vom avea cel puțin 250 de kilometri de autostradă. Mă țin de lucru ăsta. În urma discuțiilor de săptămâna aceasta, aș putea să fiu mai optimist, dar nu. Prefer să fiu într-o zonă realistă și să vă spun că se va realiza această țintă. 

Lucrările pe A0, pe zona de sud, au fost dați primii 8 kilometri. Undeva în cam o lună sau o lună și jumătate, în funcție de condițiile meteo, se vor mai da în circulație în jur de 15-16 kilometri încât să ajungem la DN4, deci undeva februarie, început de martie, urmând ca anul acesta să facem legătura de la A1 (București - Pitești) până la A2 (București - Constanța) pe A0 sud, întreg tronsonul. Deci vom avea centura Bucureștiului pe zona de sud”, a spus Sorin Grindeanu. 

Ministrul a menționat și că se lucrează pe toate cele 13 loturi dintre Ploiești și Pașcani (A7). „Parte dintre ele vor fi date în circulație anul acesta, eu zic că undeva în jur de 6, poate chiar 7, deși termenele de finalizare pentru anul acesta sunt doar pentru 4”, a mai spus Grindeanu.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri