Metrorex anunță un nou sistem de taxare în 2021. Mai multe linii de metrou vor fi modernizate și extinse

Data actualizării: Data publicării:
Porți de acces în stația de metrou
Porți de acces în stația de metrou Foto: Metrorex

Metrorex anunță că vrea să modernizeze și să extindă mai multe linii de metrou, iar de anul viitor va fi implementat și sistemul nou de taxare. În plus, călătorii ar putea circula în noi garnituri de tren.

Reprezentanţii Metrorex spun că sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porţi de acces va permite mai multe modalităţi alternative de acces, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless şi cu noul card contactless Metrorex.

Din ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi şi studenţi de la casele speciale, urmând ca până la sfârşitul primului trimestru toate categoriile de călători să beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din reţeaua de metrou.

"Lucrările de modernizare a sistemului de taxare s-au terminat la final de an, astfel încât am început imprimarea cartelelor contactless creând premisele unei integrări depline cu STB şi alţi operatori de transport, după ce în prima parte a anului a fost implementată plata cu cardul bancar", a afirmat directorul general al Metrorex, Gabriel Daniel Mocanu.

Conducerea companiei intenționează să extindă sau să modernizeze mai multe magistrale.

„Sigur că trebuie să fim mai exigenți cu noi pentru a oferi servicii de calitate și pentru a implementa mai rapid proiectele de realizare a Magistralei 6 (pentru care s-au depus 4 oferte la lotul 1- lucrări de structură și pentru care s-a finalizat și încărcat în SICAP documentația de achiziție pentru lotul 2-lucrări de structură), precum și pentru continuarea Magistralei 5 până la Piața Iancului, a Magistralei 4 între Gara de Nord 2 și Gara Progresul, achiziția de noi trenuri, modernizarea Magistralelor 1, 2, 3 și realizarea de extensii spre Mogoșoaia, Berceni, Pantelimon, Tunari etc. Totodată, împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și consultanți ai UE, se urmărește realizarea proiectelor pentru Bragadiru – Voluntari (Magistrala 7) și a semiinelului Crângași – Dristor 2 (Magistrala 8)”, a precizat Daniel Mocanu.

Anul acesta au fost finalizate Magistrala 5 de metrou pe secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv stația, galeria de legătură și depoul Valea Ialomiței, și extensia sistemului de control trafic al Magistralei 4 - Laminorului - Depou Străulești. De asemenea, s-a încheiat modernizarea sistemului de taxare și a fost semnat contractul pentru achiziția a 13 trenuri noi.

„La final de an s-au terminat și lucrările de modernizare a sistemului de taxare, astfel încât am început imprimarea cartelelor contactless creând premisele unei integrări depline cu STB și alți operatori de transport. Aceasta, după ce în prima parte a anului a fost implementată plata cu cardul bancar. Tot pe final de an s-a semnat contractul pentru achiziția a 13 trenuri noi de metrou dedicate Magistralei 5, cu posibilitatea de extensie cu încă 17 trenuri”, a mai spus directorul companiei. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Sophie Turner a facut primele dezvaluiri despre despartirea de Joe Jonas: “Au fost cele mai grele zile din...