Armata din Ecuador restaurează ordinea în închisori. Prizonierii sunt eliberați, în timp ce deținuții sunt puși la pământ

Data publicării:
ecuador
Șeful poliției spune că sunt respectate drepturile omului. Sursa foto: profimedia Images

Poliția și armata din Ecuador încearcă să restabilească ordinea în închisorile țării, duminică, unde zeci de angajați ai statului au fost ținuți ostatici de deținuți pe fondul creșterii violenței în națiunea andină, transmite Reuters.

Imaginile de pe rețelele de socializare distribuite de forțele armate ecuadoriene arată prizonieri îngenunchiați sau culcați la pământ, fără haine, cu mâinile pe cap, în timp ce soldați înarmați îi păzesc, după ce au intrat în cele șapte închisori care au fost scenele unei crize de ostatici ce s-a încheiat sâmbătă seara.

Forțele de securitate efectuează percheziții și recapătă treptat controlul asupra închisorilor, a transmis armata.

„Poliția națională respectă drepturile omului ale acestor oameni. O facem într-o manieră echilibrată”, a declarat Norman Cano, șeful poliției la închisoarea Esmeraldas, pe rețelele de socializare.

Ostaticii, despre care agenția de închisoare SNAI a declarat anterior că sunt 158 de gardieni și 20 de angajați administrativi, au fost ținuți ostatici de luni, în cel puțin șapte închisori, înainte de a fi eliberați.

Grupările armate criminale par să reacționeze la planurile președintelui Daniel Noboa de a aborda situația îngrozitoare de securitate, potrivit guvernului.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri