China a închis forțat mii de oameni în parcul de distracții Disneyland din Shanghai pentru a-i testa anti-Covid

Data actualizării: Data publicării:
oameni serviți la Disneyland în shanghai
Administrația locală din Shanghai a anunțat pe rețelele sociale că nimeni nu mai poate intra sau ieși din parc. Foto: Profimedia Images

Parcul de distracții Disneyland din Shanghai și-a suspendat brusc activitățile, luni, pentru a se conforma măsurilor draconice anti-Covid impuse de dictatura chineză – toți vizitatorii au fost obligați să rămână în incinta parcului pentru a fi testați, relatează Reuters. Până la venirea testului negativ, oamenilor nu le este permisă ieșirea din parcul de distracții.

Reprezentanții Disneyland au anunțat la ora locală 11:39 că vor închide imediat parcul și zonele înconjurătoare, inclusiv zona de cumpărături, pentru a se conforma unei directive a autorităților.

Administrația locală din Shanghai a anunțat pe rețelele sociale că nimeni nu mai poate intra sau ieși din parc. Vizitatorii vor trebui să aștepte rezultatele testelor Covid pentru a putea părăsi parcul de distracții.

Toți cei care au fost la Disneyland din data de 27 octombrie și până în prezent vor fi obligați să se testeze de trei ori în trei zile.

Totuși, parcul de distracții a continuat să funcționeze pe parcursul închiderii pentru cei blocați în interior, conform mărturiilor de pe rețelele sociale. Un purtător de cuvânt a spus că parcul de distracții funcționează în „regim limitat” și că sunt respectate măsurile impuse de autoritățile chineze.

În Shanghai au fost raportate 10 cazuri de Covid cu transmitere locală în data de 30 octombrie, toți dintre acești oameni fiind asimptomatici.

Este al doilea astfel de moment în care Disneyland Shanghai este obligat să se închidă cu vizitatori înăuntru – anul trecut, în noiembrie, 30.000 de oameni au rămas blocați în parcul de distracții după ce autoritățile au ordonat testarea lor în cadrul unui „exercițiu”. Numărul actual de oameni blocați în Disneyland este necunoscut, iar compania a refuzat să dea o cifră.

Autoritățile din China continuă să impună măsuri arbitrare și draconice anti-Covid în ciuda numărului mic de cazuri. China a menținut politica sa „Zero Covid” și impune constant lockdown-uri și restricții extreme în zeci de orașe chineze, în ciuda efectelor economice negative.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri