Germania va relua cooperarea cu UNRWA după ce acuzația Israelului de terorism a fost infirmată de o evaluare franceză

Data publicării:
bărbat cu vest ONU la un ghișeu al UNRWA
Foto: Profimedia Images

Guvernul german va relua cooperarea cu Agenţia ONU pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), au anunţat, miercuri, ministerul de xterne şi ministerul dezvoltării germane, într-un comunicat comun, relatează Reuters.

Decizia a fost luată după o evaluare făcută de fosta ministră de externe franceză, Catherine Colonna, cu privire la capacitatea UNRWA de a asigura neutralitatea şi de a răspunde oricăror eventuale încălcări ale acesteia, după ce Israelul a acuzat că 12 membri ai personalului agenţiei ar fi luat parte la atacul Hamas de pe 7 octombrie. O anchetă separată a ONU investighează aceste acuzaţii.

Evaluarea cu privire la neutralitatea UNRWA a concluzionat, luni, că Israelul încă nu şi-a susţinut cu dovezi acuzaţiile potrivit cărora sute de angajaţi ai UNRWA activau pentru grupări teroriste în Gaza.

Ministerele germane au îndemnat UNRWA să aplice rapid recomandările din raport, printre care întărirea auditului intern şi îmbunătăţirea monitorizării externe a managementului de proiect.

„În sprijinul acestor reforme, guvernul german îşi va continua în curând cooperarea cu UNRWA în Gaza, aşa cum Australia, Canada, Suedia şi Japonia, printre alte state, au făcut deja”, afirmă ministerele în comunicatul citat.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri