Galerie Foto Imagini tulburătoare cu un bebeluș cu scutecul plin de sânge salvat dintr-o maternitate atacată de teroriști, la Kabul

Data publicării:
bebelus kabul
FOTO: Profimedia

Cel puțin patru persoane au fost ucise într-un atac terorist care a avut loc la un spital din capitala afgană Kabul.

Localnicii au auzit două explozii, apoi focuri de armă. Aproximativ 140 de angajați erau în spital în momentul atacului. La câteva ore după asalt, mulți dintre ei erau blocați în clădire. Printre răniți sunt și mai mulți copii, relatează BBC NEWS.

O parte a spitalului este coordonată de organizația medicală internațională „Medicins Sans Frontieres” (MSF), iar unii dintre cei care lucrează acolo sunt cetățeni străini.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

În același timp, în est, un atac terorist la o înmormântare a unui polițist a ucis cel puțin 21 de oameni.

Mai multe zeci de persoane au fost răniți în atacurile cu bombe și numărul de victime în ambele atacuri ar putea crește. Deocamdată nu se știe foarte clar cine a comandat atacurile.

În Kabul, forțele speciale au salvat din spitalul atacat 80 de persoane, între care femei și copii. Cel puțin cinci persoane au fost rănite, inclusiv doi copii, a precizat Ministerul de Interne.

Imaginile de la locul atacului sunt tulburătoare. În una din fotografii sunt surprinși soldații care au salvat un bebeluș învelit într-o pătură plină de sânge. Nu se știe dacă bebelușul a fost rănit.

Potrivit surselor locale, trei atacatori au luat cu asalt spitalul în jurul orei locale 10:00. Aceleași surse spun că unul din atacatori a fost ucis.

Într-o aripă a spitalului Dasht-e-Barchi funcționează maternitatea condusă de MSF. Mulți angajați străini locuiesc într-o pensiune din spatele spitalului, iar un medic care a fugit din clădire a spus pentru BBC că a văzut și o explozie.

Talibanii au negat implicarea în atac, ISIS nu a făcut încă nicio declarație

Talibanii, care au semnat un acord de retragere cu Statele Unite în urmă cu mai bine de două luni, au negat implicarea.

În trecut, atacuri similare asupra străinilor și civililor din această zonă au fost atribuite grupului militant al Statului Islamic, care însă nu a revendicat deocamdată atacul.

În 2017, atacatori ai Statului Islamic deghizați în medici au atacat cel mai mare spital militar din Kabul. Autoritățile au spus că aproximativ 50 de persoane au fost ucise atunci.

Dar și talibanii atacă spitalele. În septembrie anul trecut, 20 de persoane au murit după ce un camion plin cu explozibili a fost detonat de militanți talibani în fața unui spital din sudul provinciei Zabul.

În provincia de est Nangarhar, un membru al consiliului provincial s-a numărat printre cei uciși în atacul de marți din timpul procesiunii funerare a unui comandant de poliție locală.

Ataullah Khogyani, un purtător de cuvânt al guvernatorului, a declarat că alte 55 de persoane au fost rănite. Talibanii au negat implicarea în atac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri