Video 46 de migranţi, salvați în Mediterana. „O fetiţă de 4 ani cu tatăl ei şi peste 10 minori neînsoţiţi se numără printre supravieţuitori”

Data publicării:
migranti intr-o barca mica pe mediterana
Barca cu migranți era la un pas de scufundare. Sursă foto: captură video

Ocean Viking, nava-ambulanţă folosită de organizația SOS Méditerranée, a salvat vineri în largul coastei Libiei 46 de persoane aflate în dificultate, care încercau să ajungă în Europa cu o barcă din fibră de sticlă.

„Patru femei singure, o fetiţă de 4 ani călătorind cu tatăl ei şi peste 10 minori neînsoţiţi se numără printre supravieţuitorii” luaţi în grijă de echipele SOS Méditerranée şi ale Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii la bordul Ocean Viking, a adăugat pe Twitter ONG-ul umanitar cu sediul la Marsilia.

„Aceste persoane provin în principal din Eritreea, Etiopia şi Sudan”, a continuat SOS Méditerranée, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mediterana Centrală este cea mai periculoasă rută de migraţie din lume, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). Agenţia ONU estimează că de la începutul anului 2023, au dispărut în această zonă 1.728 de migranţi, faţă de 1.417 în întreg anul 2022.

În iunie, un naufragiu prezentat ca fiind unul dintre cele mai grave implicând migranţi în Mediterana, a făcut cel puţin 82 de morţi, dar în estul Mediteranei. Organizaţia Mondială pentru Migraţie şi Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi estimează că pe trauler se aflau între 400 şi 750 de pasageri, printre care femei şi copii.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri