Elon Musk a mărit salariile la Tesla. Cât câștigă acum un muncitor dintr-o fabrică din SUA

Data actualizării: Data publicării:
femeie intr-o fabrica de masini
Tesla a majorat salariile pentru muncitorii din fabricile din SUA FOTO: Shutterstock

Tesla a majorat salariile pentru muncitorii din fabricile din SUA luna trecută. Business Insider a intrat în posesia unor documente interne și a dezvăluit cât câștigă acum angajații.

Conform noilor grile de salarizare care au fost anunțate în decembrie și implementate pe 8 ianuarie, lucrătorii din fabricile Tesla câștigă între 22 și 39 de dolari pe oră, conform documentelor interne obținute de sursa citată.

Compania a stabilit trei niveluri de salarizare, pentru trei regiuni, în funcție de costul vieții din fiecare regiune. Astfel, salariile din fabricile Tesla din Austin, Texas și Sparks, Nevada sunt cele mai mici, în timp ce la Fremont și Palo Alto, California, se plătesc cele mai mari salarii.

În Nevada și Texas salariul minim legal este de 10,25 dolari, respectiv 7,25 dolari pe oră, în timp ce în California este de 16 dolari.

Tesla își împarte muncitorii din fabrici în șapte categorii, în timp ce șefii sunt împărțiți pe două niveluri. De exemplu, un angajat de nivel 1 de la fabrica Fremont primește 25,25 de dolari pe oră, în timp ce lucrătorii de nivel 7 sunt plătiți cu 35,50 de dolari. Lucrătorii de nivel 1 din regiunile cu salarii mai mici primesc 22 de dolari pe oră.

Prin comparație, salariile medii din industria auto au fost de aproximativ 28 de dolari pe oră anul trecut, conform Biroului de Statistică din SUA.

Angajații Tesla pot trece la următorul nivel la fiecare șase luni, în funcție de performanțe, dar și de rezultatele generale ale Tesla. De asemenea, angajații pot primi bonusuri la fiecare 6 luni.

Tesla are peste 140.000 de angajați, cei mai mulți fiind în SUA. Producătorul auto și-a anunțat în luna ianuarie angajații că mărește salariile.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri