Un bărbat ajuns la spital a aflat după operație că medicii au greșit și i-au făcut vasectomie în loc de colecistectomie

Data actualizării: Data publicării:
barbat in salonul de spital
Jorge Base este furios după ce medicii de la Spitalul Florencio Diaz din Cordoba, Argentina, i-au făcut vasectomie în loc de colecistectomie FOTO: eldoce.tv

Un bărbat de 41 de ani, care spera ca în viitorul apropiat să mai aibă împreună cu soția sa încă un copil - o fetiță - și-a văzut acest vis spulberat după ce medicii i-au greșit operația și în loc de colecistectomie i-au făcut vasectomie.

Jorge Base s-a internat la Spitalul Florencio Diaz din Cordoba, Argentina, pentru o colecistectomie - eliminarea veziculei biliare - întrucât suferea de dureri. Inițial a fost programat pentru operație pe data de 27 februarie, dar din cauza programul încărcat al medicilor a fost amânat pentru a doua zi. La ieșire din operație a fost informat că medicii au făcut o confuzie monumentală și i-au făcut vasectomie, potrivit presei argentiniene.

Vestea că nu va mai putea să fie tată niciodată a căzut ca un trăsnet asupra bărbatului. Jorge, care are doi băieți, avea de gând să facă al treilea copil cu soția lui, sperând că de această dată va fi fetiță.

„Mi-au spus că ar trebui să iau în considerare inseminarea artificială pentru a avea un alt copil. Sunt furios și nu știu ce să fac. Nu există nicio cale de întoarcere pentru mine... Este inexplicabil cum s-a putut întâmpla o greșeală atât de mare”, a declarat pentru presa locală.

Avocatul bărbatului, Diego Larrey, crede că medicii au fost pur și simplu foarte neglijenți și nu au mai verificat fișa pacientului. Larrey spune că în spitalul respectiv, care este unul de stat, în zilele de marți (27 februarie, atunci când Jorge a fost programat inițial la operație), la secția de chirurgie abdominală se fac intervenții diverse, iar în zilele de miercuri (atunci când a fost operat) se fac în general doar vasectomii.

Jorge susține că „nu a fost întrebat nimic” când a ajuns în sala de operații. Abia după intervenție o asistentă l-a informat că medicii i-au eliminat din greșeală capacitatea de a avea copii și nu i-au rezolvat problema cu vezica biliară. Până la urmă, a fost operat din nou, în aceeași zi, pentru problema pe care o avea, de fapt.

Medicii i-au spus că șansele de a inversa vasectomia sunt practic inexistente în cazul lui, deși acest lucru se mai poate realiza în unele situații.

„Nu am intenția să dau vina pe nimeni. Nu arăt cu degetul și nu încerc să caut vinovații. Însă vreau o soluție... Între timp medicii îmi spun că nu ar trebui să fac o dramă din asta și să merg mai depărte. Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea. Mi-au explicat că, din cauza vârstei mele și a dimensiunii ductului, vasectomia este ireversibilă. Totuși nu pot să înțeleg cum s-a întâmplat asta, pentru că problema vezicii biliare fusese indicată clar în tot dosarul meu”, a mai spus bărbatul.

După acest incident, spitalul a declanșat o anchetă internă. O altă anchetă a fost demarată de ministerul sănătății.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri