Un spaniol protestează că nu este băgat la închisoare, deși nu a încălcat legea: „Nu mă pot lăsa aici, afară”. Ce motive are

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu o pancarta la gat
Un spaniol protestează că nu este băgat la închisoare, deși nu a încălcat legea FOTO: captură video TikTok

Un spaniol în vârstă de 60 de ani protestează de câteva zile în fața unei închisori din Malaga, în speranța că, până la urmă, va fi lăsat să intre și să rămână acolo, dar fără să încalce legea.

Justo Márquez spune că este grav bolnav și suferă de singurătate și că, în aceste condiții, cea mai bună soluție pentru el este închisoarea, potrivit El Espanol.

Pentru că autoritățile i-au refuzat cererea, Justo Márquez s-a postat în fața închisorii Alhaurín de la Torre din Malaga ținând o pancartă pe care scrie: „Vreau să merg la închisoare”. Jurnaliștii care au stat de vorbă cu el au aflat că a fost deja în audiență la directorul închisorii care i-a spus că încarcerarea voluntară este exclusă.

Márquez le-a mai spus jurnaliștilor spanioli că suferă de cancer, de depresie, că are probleme cu inima și că este disperat pentru că este singur în permanență. Din toate aceste motive, a ajuns la concluzia că închisoarea ar fi cea mai bună opțiune pentru el.

„Nu găsesc ajutor nicăieri și să merg la închisoare este cea mai bună idee pe care am avut-o, dar nu vreau să comit nicio infracțiune”, a declarat Márquez pentru agenția spaniolă de presă EFE.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Născut în în Granada, Márquez spune că are cinci copii care, însă, nu mai țin legătura cu el. De asemenea, bărbatul a recunoscut că a stat în tinerețe câțiva ani la închisoare pentru posesie de droguri, dar susține că de trei decenii n-a mai făcut nimic rău.

Justo Márquez a fost consiliat în trecut de către serviciile de sănătate mintală, însă acestea nu i-au oferit soluții pe termen lung pentru problemele care îl apasă. Deși directorul închisorii Alhaurín de la Torre i-a respins cererea, bărbatul de 60 de ani are de gând să protesteze în fața porților până când i se va permite să intre.

„Trebuie să găsească o soluție. Nu mă pot lăsa aici, afară”, a spus el.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri