Premierul Dorin Recean: Putin are interdicție de intrare în Republica Moldova

Data publicării:
dorin recean face declaratii
Premierul Dorin Recean: Putin are interdicție de intrare în Republica Moldova. Foto: Profimedia

Autoritățile din Republica Moldova au întocmit o listă cu cetățeni din Federația Rusă cărora le este interzisă intrarea în țară. O spune prim-ministrul Dorin Recean, care subliniază că Rusia „nu ne poate impune reguli”, iar „autoritățile de la Chișinău nu vor tolera încălcarea legislației țării”. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 27 aprilie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Noi avem o listă lungă și noi tot îi trimitem înapoi acasă”, a spus Recean, care a punctat că președintele rus, Vladimir Putin, are interdicție de intrare în țară.

Premierul a subliniat că lista neagră nu este publică, iar unii oficiali vor afla că sunt incluși în ea atunci când vor încerca să intre în Republica Moldova.

„O să facem la un moment dat o listă publică, acum este suficient mecanismul care funcționează astăzi. Nu știu dacă trebuie să irosesc resursele statului ca să fac o listă”, a mai menționat prim-ministrul.

„Vă asigur că nimeni care nu trebuie să intre, nu intră. Tuturor celor care propagă și seamănă război o să le închidem gura”, a declarat Dorin Recean.

Potrivit premierului, Rusia trebuie să respecte cetățenii și instituțiile Republicii Moldova.

„Federația Rusă nu trebuie să ne spună nouă ce trebuie, sau ce nu trebuie să facem. Republica Moldova este o țară independentă, suverană și oricine nu respectă alegerea poporului, asta este atitudinea noastră. O să le spunem că fiecare trebuie să-și știe locul și dacă au să-și facă ceva acasă, să-și facă acasă.

Ei nu pot să ne impună reguli, trebuie să aibă o atitudine respectuoasă față de cetățenii Republicii Moldova, instituții. Nu vom tolera ca aceștia să încalce fie legislația Republicii Moldova, fie drepturile și alegerile noastre”, a conchis Dorin Recean.

Dodon le promite cetăţenilor din Găgăuzia că dacă va ajunge din nou preşedinte îl va aduce pe Putin la Comrat

Liderul prorus al socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a promis în cadrul unei întâlniri electorale cu locuitorii din Comrat - centrul administrativ al Găgăuziei - că, dacă va ajunge cândva din nou preşedinte, îl va aduce în vizită în Unitatea Teritorială Autonomă (UTA) Găgăuzia pe preşedintele rus Vladimir Putin, relatează joi Jurnal.md.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri