Trei pușcași marinari americani au murit după ce s-au prăbușit cu avionul în Australia, în timpul unor exerciţii militare

Data actualizării: Data publicării:
MV-22B Osprey in zbor
Aeronavă MV-22B Osprey a marinei SUA. Foto cu caracter ilustrativ: US Navy

ACTUALIZARE Trei puşcaşi marini americani au murit după ce avionul lor Osprey, un aparat hibrid cu decolare verticală, s-a prăbuşit ,duminică, pe o insulă tropicală izolată la nord de continentul australian, a anunţat un responsabil al infanteriei marine a armatei SUA, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

„În total erau 23 de persoane la bord. Trei au murit şi alte cinci, grav rănite, au fost transportate spre Royal Darwin Hospital”, a declarat acest responsabil într-un comunicat.

Ceilalţi răniţi au fost preluaţi de serviciile de urgenţă locale, a precizat aceeaşi sursă.

Avionul participa la manevre militare comune americano-australiene.

Operaţiunile de salvare au fost complicate de locul în care a avut loc accidentul, insula Melville, izolată şi puţin populată, situată la circa 60 km la nord de continentul australian.

„Operaţiunile de salvare continuă”, au declarat autorităţile americane, adăugând că o anchetă este în curs pentru a determina cauzele accidentului.

Prim-ministrul Anthony Albanese a calificat incidentul drept „tragic” şi „regretabil”.

Știrea inițială

O aeronavă Osprey a armatei americane s-a prăbuşit în nordul Australiei, în timpul unor exerciţii militare. La bord se aflau douăzeci de persoane, relatează media locale, duminică, potrivit agenţiilor internaţionale de presă, citate de Agerpres. 

Mai multe persoane au fost salvate după ce aparatul s-a prăbuşit lângă insulele Tiwi, la nord de Darwin, potrivit canalului public australian ABC.

Serviciile de urgenţă din Teritoriul de Nord au raportat un „accident aerian” pe insula Melville, la circa 60 de kilometri la nord de continentul australian, duminică dimineaţa.

Ulterior, autorităţile au confirmat ca aparatul transporta militari americani, iar serviciile de salvare au precizat că trei pasageri au fost transportaţi de urgenţă la un spital din Darwin, unul dintre ei fiind într-o stare critică, iar ceilalţi doi într-o stare stabilă.

Aparatul Osprey participa la exerciţiile Predators Run, o serie de manevre militare organizate împreună de armatele americană şi australiană.

Avioane Osprey au fost implicate în mai multe accidente mortale.

În 2017, un MV-22 Osprey al armatei americane s-a prăbuşit în mare în cadrul unui exerciţiu militar americano-australian, făcând trei morţi.

În ultimii ani, prezenţa armatei americane în nord Australiei s-a întărit, cele două puteri încercând să contracareze influenţa în creştere a Chinei în regiunea Asia-Pacific.

Aparatele Osprey, create printr-o cooperare dintre constructorul american de avioane Boeing şi cel de elicoptere Bell, dispune de două motoare la capătul aripilor, care pivotează pentru a trece la modul elicopter pentru a decola sau la modul avion pentru a zbura mai repede.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri