Video O lumină misterioasă pe cer a declanșat alarma aeriană în capitala Ucrainei. NASA neagă că ar fi vorba de un satelit american

Data actualizării: Data publicării:
lumina kiev ezgif.com-resize (7)

O lumină puternică a fost observată traversând cerul Kievului miercuri seară, stârnind o mulţime de reacţii pe reţelele de socializare, dar și din partea autorităților, care au activat alerta aeriană. Șeful administraţiei militare a Kievului susține că a fost vorba de un satelit NASA, care era programat să reintre în atmosfera terestră, însă agenția spațială americană a declarat că vehiculul spațial era încă pe orbită la ora la care a avut loc incidentul de la Kiev.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Miercuri seara, „în jurul orei 22:00 (22:00 ora României), s-a observat strălucirea unui obiect aerian pe cerul Kievului”, a declarat şeful administraţiei militare a capitalei Ucrainei, Serhii Popko, pe Telegram, potrivit Agerpres.

„Conform informaţiilor iniţiale, acest fenomen este consecinţa căderii unui satelit NASA pe Pământ”, a adăugat Popko.

NASA anunţase la începutul săptămânii că un satelit cu o greutate de aproximativ 300 de kilograme va reveni miercuri în atmosferă la o oră necunoscută.

Satelitul Rhessi, folosit pentru observarea erupţiilor solare, a fost lansat pe orbita joasă a Pământului în 2002, iar utilizarea sa a încetat în 2018, potrivit NASA.

Alertă aeriană activată

Alerta aeriană a fost activată, a subliniat Popko, precizând totodată că „apărarea antiaeriană nu a intrat în acţiune”.

La scurt timp, Forţele Aeriene Ucrainene au susţinut, de asemenea, că flash-ul a avut „legătură cu căderea unui satelit/meteorit”, afirmând totodată că acest lucru nu a fost încă clarificat.

„Reţelele sociale se distrează răspândind meme cu farfurii zburătoare, dar vă rugăm să nu folosiţi sigla oficială a Forţelor Aeriene pentru a crea meme”, a adăugat forţa.

Însă NASA a negat că incidentul de miecuri seară, de la Kiev, ar avea legătură cu satelitul său.

Rob Margetta, de la biroul de comunicare NASA, a declarat pentru BBC că satelitul Rhessi se afla încă pe orbită la ora la care a fost observat flash-ul de lumină pe cerul Kievului și că urmă să reintre în atmosfera terestră în cursul nopții de miercuri spre joi.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri