Orban spune că Ucraina e un „protectorat” al Occidentului și că ar trebui să negocieze pacea cu Rusia: „Nu poate câștiga, e realitatea”

Data publicării:
Viktor Orban
Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

Viktor Orban a criticat din nou, miercuri, politicile europene în domeniul migrației, spunând că trecerea ilegală a frontierelor este „o infracțiune, nu un drept al omului”. Liderul ungar nu s-a putut abține de la a face noi comentarii cu tentă rasistă, spunând că nu vrea o societate „amestecată” în Ungaria. Totodată, prim-ministrul de la Budapesta a vorbit și de relațiile apropiate pe care le are cu regimul de la Kremlin și a spus că „Ucraina este un protectorat al Occidentului”.

Viktor Orban a afirmat că Ungaria nu vrea să mai aibă o graniţă comună cu Rusia, aşa cum a avut în perioada sovietică, şi „recunoaşte drepturile şi independenţa Ucrainei”. Așa cum o face frecvent, Orban a încercat să dea declarații de fațadă pentru partenerii europeni, dar fără să-l supere pe prietenul său, Putin, și pe regimul său criminal - el a spus că invazia rusească împotriva Ucrainei a încălcat toate tratatele internaţionale şi valorile comune respectate.

Orban susține, însă, că Ucraina „este, în prezent, un protectorat al Occidentului” și că aceasta „nu ar supraviețui” în absența sprijinului financiar și cu armament din partea Vestului. „Ucraina nu mai este o țară independentă”, a continuat liderul de la Budapesta.

Orban a mai spus că guvernul ungar nu a vrut să renunţe la buna cooperare economică între Ungaria şi regimul criminal de la Kremlin, argumentând că războiul dintre Rusia şi Ucraina „nu este războiul Ungariei”. „Ucrainenii vor să-şi apere ţara, este decizia lor”, a declarat premierul guvernului Ungariei.

Potrivit lui Orban, motivul războiului este legat de problema posibilei aderări a Ucrainei la NATO. Rusia nu va permite niciodată Ucrainei să devină membră a Alianţei în forma sa actuală şi va face orice să se asigure că între NATO şi Rusia rămâne o zonă-tampon, a spus el.

„Ucraina nu poate câștiga pe câmpul de luptă. Aceasta este realitatea”, a mai spus Orban, susținând din nou că încetarea focului și negocierile de pace ar fi preferabile continuării războiului.

Noi critici față de UE în domeniul imigrației

Legea ungară consideră traversarea ilegală a frontierei ca fiind „o infracţiune mai degrabă decât un drept al omului”, iar Ungaria îi opreşte pe migranţii ilegali de la trecerea graniţelor, a declarat, miercuri, prim-ministrul guvernului Ungariei, Viktor Orban, la evenimentul NatCon (Conferinţa Naţional-Conservatorismului) desfăşurat la Bruxelles, relatează MTI, citată de Agerpres.

Într-o discuţie cu Yoram Hazony, directorul Institutului Herzl, Viktor Orban a declarat că migranţii care aşteaptă evaluarea cererii lor de azil ar trebui să facă acest lucru în afara frontierelor Uniunii Europene, adăugând că, dacă Europa nu reuşeşte acest lucru, problema migraţiei nu va putea fi rezolvată.

Orban a mai spus că Ungaria nu vrea o „societate amestecată” şi doreşte să-şi protejeze graniţele şi să-şi păstreze cultura şi tradiţiile, menţionând că nu este nevoie de o politică de migraţie comună a UE, ci statele membre trebuie să decidă modalităţile în care vor să „rezolve problema migraţiei”.

Problema migraţiei este legată de chestiuni de civilizaţie, a continuat Orban, Europa fiind „înrădăcinată în creştinism”, iar cei care doresc, în prezent, să se stabilească pe continent provenind din alte culturi, în principal cu origine musulmană. Fiecare ar trebui să decidă singur cu privire la „mediul şi cultura” pe care doresc să le creeze în propria ţară şi să se abţină de la a-şi impune voinţa altora, a conchis liderul ungar, adăugând că Ungaria este de părere că societatea mixtă imaginată de liberali „nu s-ar termina bine”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri