Premieră: O femeie din Germania, fostă „mireasă ISIS”, a fost condamnată pentru că a lăsat o fată înrobită să moară de sete

Data publicării:
femeie își acoperă fața cu un dosar, flancată de polițiști
Wenisch și-a acoperit fața cu un dosar la proces pentru a nu fi recunoscută. Foto: Profimedia Images

O femeie germană, fostă membră a grupării teroriste ISIS, care a plecat din țara sa de origine pentru a se alătura teroriștilor în Orientul Mijlociu, a fost condamnată, luni, de un tribunal din München pentru că a lăsat o fată Yazidi, înrobită de teroriști, să moară de sete, relatează Euronews.

Cazul-reper reprezintă o premieră – e vorba de prima condamnare a unei crime de război împotriva minorității Yazidi din Orientul Mijlociu, o minoritate vorbitoare de limbă kurdă care a fost persecutată și înrobită de teroriștii ISIS.

În jur de 10.000 de membri ai acestei comunități au fost uciși în nordul Irakului, iar aproximativ 7.000 de fete și femei au fost înrobite și strămutate cu forța în zone specifice din Irak și estul Siriei.

Jennifer Wenisch, în vârstă de 30 de ani, a fost acuzată de crime de război și de crimă. Ea ar putea să primească o condamnare pe viață.

Conform informațiilor din presă, Wenisch s-a convertit la Islam în 2013 și s-a alăturat ISIS în anul următor. În 2015 a fost recrutată de așa-zisa „poliție a moralității” care patrula străzile din Fallujah și Mosul pentru a asigura că locuitorii respectă regulile vestimentare și de comportament public ale jihadiștilor.

Procurorii germani spun că Wenisch și soțul ei ISIS „au cumpărat” o femeie din minoritatea Yazidi și pe fiica ei de cinci ani ca „sclave”, în Mosul, în 2015.

Pentru că fetița s-a îmbolnăvit și a urinat fără să vrea pe o saltea, bărbatul acuzatei a scos-o afară și a legat-o cu lanțuri drept pedeapsă. Copilul a murit de sete, agonizând în căldura extremă.

Bărbatul este și el judecat, în Frankfurt, și urmează să primească verdictul la sfârșitul lui Noiembrie.

Wenisch s-a apărat spunând că s-a temut că soțul ei „o va pedepsi” dacă va interveni pentru a salva copilul. Mama copilei a fost ținută în continuare captivă după moartea fiicei sale și a depus mărturie la proces despre tortura la care a fost supus copilul.

Wenisch a fost arestată de serviciile de securitate turce în ianuarie 2016, în Ankara, și extrădată în Germania.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri