Prințul William cere oprirea violențelor din Orientul Mijlociu „cât mai curând posibil”: „Prea mulți oameni au fost uciși”

Data actualizării: Data publicării:
printul william
Prințul William și soția sa spun că sunt „profund îngrijorați” de evenimentele din Gaza și Israel. FOTO: Profimedia Images

Prințul William al Marii Britanii a cerut încetarea violențelor din Orientul Mijlociu cât mai curând posibil, adăugând că „prea mulți oameni au fost uciși” și că „este nevoie disperată de sprijin umanitar pentru Fâșia Gaza”, transmite BBC.

Prințul de Wales va efectua mai multe vizite în această lună pentru a oferi o „recunoaștere simbolică a suferinței victimelor” conflictelor din Gaza, Israel și Orientul Mijlociu. Vizitele vor aborda, de asemenea, preocupările legate de creșterea antisemitismului.

Prințul William și soția sa spun că sunt „profund îngrijorați” de evenimentele din Gaza și Israel.

„Rămân profund îngrijorat de costul uman teribil al conflictului din Orientul Mijlociu de la atacul terorist al Hamas din 7 octombrie. Prea mulți au fost uciși. Eu, ca mulți alții, vreau să văd sfârșitul luptelor cât mai curând posibil. Există o nevoie disperată de sprijin umanitar sporit pentru Gaza. Este esențial ca ajutoarele să intre și ostaticii să fie eliberați”, a declarat Prințul William.

În timp ce rămâne în afara politicii acestor conflicte, vizitele prințului vor oferi o recunoaștere simbolică a suferinței victimelor.

De asemenea, Prințul de Wales va discuta cu cei care oferă sprijin umanitar în Orientul Mijlociu.

Într-o vizită la o sinagogă, la sfârșitul acestei luni, Prințul William se va adresa tinerilor, într-o întâlnire care va atrage atenția în special asupra preocupărilor legate de antisemitism.

Construirea de punți între credințe și combaterea intoleranței religioase a fost o cauză specială a tatălui prințului, Regele Charles al III-lea, dar, de la diagnosticul de cancer, nu a efectuat astfel de vizite publice.

În octombrie, anul trecut, Regele a vorbit despre „pierderea sfâșietoare de vieți omenești” în conflictul din Orientul Mijlociu și a făcut un apel la respect între diferite credințe și culturi.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri