Pușcăriașii recrutați de grupul Wagner se îndreaptă spre un oraș strategic din estul Ucrainei (Ministerul britanic al Apărării)

Data publicării:
detinuti rusi intr-o inchisoare din rusia
Criminalii recrutați de grupul Wagner se îndreaptă spre un oraș strategic din estul Ucrainei. FOTO: Profimedia Images

Rușii se îndreaptă spre orașul ucrainean Bakhmut, care a fost puternic bombardat în ultima săptămână. printre soldați sunt și membri ai grupării Wagner, inclusiv pușcăriași recent recrutați din închisorile din Rusia, a transmis Ministerul britanic al Apărării, în evaluarea de luni dimineață.

"În ultima săptămână, forțele rusești au avansat până la 2 kilometri spre oraș pe două axe, în încercare de a pătrunde în Bakhmut, care a suferit pagube foarte mari din cauza bombardamentelor.

În rândul forțelor care se apropie de oraș se numără și membrii ai companiei militare private Wagner, inclusiv personal recent recrutat din închisorile rusești.

Eforturile continue ale Rusiei de a înainta în Donbas, în fața amenințărilor grave pe flancurile sale operaționale, arată intenția clară și imperativă de a obține succese operaționale și subliniază în același timp și strategia inflexibilă care a subminat planurile sale de până acum.

Trupele rusești se apropie de orașul Bakhmut, important din punct de vedere strategic în estul țării, după ce au avansat până la 2 km spre oraș în ultima săptămână", a comunicat Ministerul britanic al Apărării.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Grupul Wagner, armata de mercenari a lui Putin, a încercat să recruteze peste 1.500 de deținuți din închisorile Federației Ruse, pentru a-i trimite pe frontul din Ucraina. 

Șeful grupului de mercenari ruși Wagner, Evgheni Prigojin, poreclit „Bucătarul lui Putin”, le-a trabsmis celor care nu vor ca în război să lupte mercenari sau deținuți să își trimită propriii copii. Reacția lui a venit după ce un videoclip în care el făcea turul unei închisori din Rusia în căutare de deținuți pentru frontul din Ucraina a devenit viral.
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri