Regizorul Dariush Mehrjui și soția sa au fost uciși de fostul grădinar căruia îi datorau bani

Data publicării:
Regizorul iranian Dariush Mehrjui a fost înjunghiat mortal pe 15 octombrie, împreună cu soţia sa
Regizorul iranian Dariush Mehrjui a fost înjunghiat mortal pe 15 octombrie, împreună cu soţia sa. Foto: Profimedia Images

Regizorul iranian Dariush Mehrjui a fost înjunghiat mortal pe 15 octombrie, împreună cu soţia sa, de fostul său grădinar din cauza unei datorii, a anunțat luni justiţia iraniană. 

"Principalul suspect a lucrat ca grădinar în vila lui Mehrjui şi era supărat pe el pentru chestiuni de natură financiară", a explicat şeful autorităţii judiciare din provincia Alborz, apropiată de Teheran, Hossein Fazeli-Harikandi.

Regizorul, un nume important al cinematografiei iraniene şi autor al filmului "Vaca", din 1969, îi datora fostului său angajat 300 de milioane de riali (circa 600 de euro), a precizat acesta din urmă, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Emoţiile au fost puternice în Iran după anunţarea decesului lui Mehrjui, ucis cu lovituri de cuţit la vârsta de 83 de ani, pe 15 octombrie, împreună cu soţia sa, Vahideh Mohammadifar, o scenaristă în vârstă de 54 de ani, la domiciliul lor din Karaj, la vest de capitala iraniană.

În total, patru persoane sunt implicate în această crimă. Ele au pătruns în vilă, iar fostul grădinar l-a lovit şi apoi l-a înjunghiat în gât pe Dariush Mehrjui în timp ce acesta se uita la televizor. Soţia regizorului a fost ucisă în camera ei, potrivit justiţiei.

Numeroşi cineaşti şi artişti iranieni au asistat pe 18 octombrie la Teheran la funeraliile lui Mehrjui şi ale soţiei sale, printre aceştia numărându-se Jafar Panahi, Massoud Kimiai, Mohammad Rasoulof şi Bahman Farmanara.

Ministrul de interne al Iranului, Ahmad Vahidi, a respins orice "legătură între uciderea lui Mehrjui şi asasinatele în serie" ale intelectualilor disidenţi din noiembrie 1998, comise de poliţia secretă a acestei ţări.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri