Relațiile Turcia-Israel rămân tensionate și după atacul iranian: „Netanyahu trage toată regiunea în război ca să rămână la putere”

Data publicării:
Hakan Fidan
Ministrul turc de externe, Hakan Fidan. Foto: Profimedia Images

Turcia l-a acuzat, miercuri, pe premierul guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, că intenţionează să tragă Orientul Mijlociu în război „pentru a rămâne la putere”, pe fondul unui conflict sângeros în Fâşia Gaza cu teroriștii Hamas.

„Este evident că Netanyahu încearcă să tragă regiunea în război pentru a rămâne la putere”, a declarat ministrul turc de externe, Hakan Fidan, la o conferinţă de presă în Qatar.

Oficialul turc, care s-a adresat alături de prim-ministrul din Qatar şi ministrul de externe qatarez, Mohammed ben Abdelrahman Al-Thani, a apreciat că „persistă” riscul unei extinderi în regiune a conflictului din Gaza.

„Ne vom dubla eforturile pentru a pune capăt acestui război”, a adăugat el la încheierea unei convorbiri cu Mohammed ben Abdelrahman Al-Thani. Liderul teroriștilor Hamas, Ismail Haniyeh, va avea, în acest sfârşit de săptămână, o întrevedere cu preşedintele turc, Erdogan, în Turcia.

Erdogan a prezentat, pe 10 aprilie, condoleanţe şefului Hamas, pentru cei trei fii şi patru nepoţi care au fost ucişi în Fâşia Gaza într-un atac revendicat de Israel, la şase luni de la declanşarea războiului dintre Israel şi teroriști.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri