Rusia acuză Ucraina de atacul terorist de la Moscova, deși el a fost deja revendicat de ISIS

Data actualizării: Data publicării:
nikolai patrusev
Nikolai Patrușev, consilierul de securitate al lui Vladimir Putin. Foto: scrf.gov.ru

Nikolai Patrușev, șeful consiliului de securitate al Rusiei, unul dintre acoliții lui Vladimir Putin, a dat vina pe Ucraina pentru atacul terorist de la sala de spectacole Crocus din Moscova, în ciuda faptului că atacul a fost revendicat de gruparea ISIS-K.

„Sigur că Ucraina a fost”, a răspuns Patrușev întrebării unui jurnalist. Oficialul rus fusese întrebat dacă gruparea Stat Islamic a fost în spatele tragediei. Declarațiile sale au fost citate de agențiile rusești de presă Tass și Ria Novosti.

Gruparea ISIS-Khorasan, o aripă a temutei organizații teroriste, a revendicat atacul de la sala de concerte din Moscova, în urma căruia au murit 143 de oameni.

SUA au transmis că au avertizat Rusia, luna aceasta, în privința unui atac iminent. Informațiile ar fi fost obținute în urma interceptării unor discuții între militanți ISIS-K. Ministerul rus de externe, însă, a pus la îndoială faptul că ISIS-K ar fi responsabil pentru atac.

Pașapoartele celor patru suspecți care au fost aduși la tribunal arată că aceștia erau cetățeni ai Tadjikistanului.

Anterior, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a acuzat, sâmbătă, pe dictatorul rus, Vladimir Putin, că încearcă „să dea vina” pe Ucraina după atacul sângeros. Și alți oficiali ruși, inclusiv fostul locțiitor Medvedev au încercat să profite de tragedie și să dea vina pe Ucraina.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri