Cea mai clară victorie de la Margaret Thatcher încoace în Marea Britanie. Conservatorii au luat un colegiu după aproape 70 de ani

Data publicării:
The Conservative Party Win A Clear Majority In The UK General Election
Foto: Getty Images

Partidul Conservator, cu Boris Johnson în frunte, va avea majoritatea în următorul Parlament Britanic. După finalizarea numărătorii în 647 din cele 650 de colegii, formațiunea de dreapta a obținut 358 de mandate, peste pragul 50%, care este de 326 de mandate. Asta înseamnă că premierul britanic a primit un mandat pentru a scoate Regatul Unit din Uniunea Europeană. Este cea mai clară victorie de la Margaret Thatcher încoace.

De cealaltă parte, laburiștii au suferit o adevărată umilință. Au doar 202 mandate, cel mai slab rezultat al lor din ultimii 80 de ani.

Primele rezultate au fost anunțate în Newcastle, iar două minute mai târziu, în Sunderland. La fiecare scrutin, aceste două colegii sunt în competiție, care să anunțe primul. În ambele au fost realeși parlamentarii laburiști.

O surpriză a fost rezultatul dintr-un colegiu din apropiere, unde conservatorii le-au luat laburiștilor un mandat pe care îl dețineau din 1950.

O să iau trenul luni, mă duc la Londra, vom finaliza Brexit și vom construi o economie puternică pentru Regatul Unit. Vom face toate acestea împreună”, spune Ian Levy, nou parlamentar conservator

Situația s-a repetat în mai multe fiefuri laburiste din nordul industrial al Angliei, pe care Boris Johnson le-a vizat în mod special deoarece au votat pentru ieșirea din UE.

Boris Johnson și Jeremy Corbyn și-au recâștigat colegiile londoneze

A fost un vot istoric care ne oferă nouă și noului guvern șansa de a îndeplini voința democratică a poporului britanic (n.red: Brexit), să schimbăm țara în bine și să deblocăm potențialul tuturor oamenilor din această țară”, spune Boris Johnson - premierul Marii Britanii.

Vreau să fie clar că nu voi conduce în vreo viitoare campanie pentru alegeri generale. Voi discuta cu partidul ca să mă asigur că va începe un proces de reflecție legat de acest rezultat și de politicile pe care le va adopta partidul în viitor”, spune Jeremy Corbyn - lider laburist.

Nigel Farage consideră că, fără el, conservatorii nu ar fi avut parte de victorie

I-am ucis pe Liberal-Democrați și am rănit Partidul Laburist. Dar nu acesta a fost obiectivul vostru. Scopul, scopul meu, a fost să obținem tipul bun de Brexit. Dacă obținem ceva doar pe jumătate, asta am reușit să facem”, spune Nigel Farage, lideral  partidului Brexit.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020. Noua majoritate conservatoare din viitorul Parlament garantează că, de data aceasta, nu va mai fi nicio amânare. Toți candidații partidului condus de Boris Johnson au promis că vor susține planul negociat de acesta.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Momentul când o polițistă din Cluj îi dă cu spray lacrimogen în față colegului său. Acesta se chinuie să...
Pro FM
Câți copii are Celine Dion: "Viața mea e să fiu mamă". Fiul cel mare are 23 de ani și seamănă foarte bine cu...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...