Peste 540 de copii, abuzaţi fizic şi sexual de preoți în Germania

Data publicării:
copii de cor germania

Peste 540 de băieţi din corul unei catedrale au fost abuzaţi fizic, uneori chiar sexual, în Germania, în perioada 1949-2015. Este concluzia unui raport întocmit de un ONG. Numele fratelui fostului Papă Benedict al 16-lea apare în acest dosar. Înaltul cleric a condus, într-o perioadă, acest cor.

De 66 de ani, la catedrala din Regensburg abuzurile se ţin lanţ. Sute de copii de cor au fost umiliţi şi bătuţi crunt de preoţi şi profesori. Iar acestea nu sunt cele mai grave cazuri. Multe dintre victime au fost, pe deasupra, şi violate.

E vorba de o practică permanentă, care s-a întins de-a lungul a zeci de ani, în care 547 de copii au fost chinuiţi, abuzaţi, trataţi rău şi afectaţi din punct de vedere social. Sunt traumatizaţi chiar şi acum, iar acest lucru mă supără”, spune Alexander Probst, fost copil de cor.

Mulţi dintre copiii de atunci spun că a fost cel mai negru moment din viaţa lor, marcat de violenţă, frică şi neputinţă”, spune Ulrich Weber, avocat.

Printre cei arătaţi cu degetul este şi fratele fostului Papă Benedict al 16-lea. Acum în vârstă de 93 de ani, Georg Ratzinger a condus corul catedralei timp de 30 de ani. El ar fi ştiut că băieţii erau bătuţi, dar nu ar fi făcut nimic în această privinţă.

Directorul muzical R. (Ratzinger, n.red.) este responsabil că a închis ochii şi nu a intervenit, deşi ştia ce se întâmplă. Violenţa fizică era ceva obişnuit şi se îndrepta împotriva multor elevi, care erau bătuţi crunt. Cele mai grave fapte s-au petrecut în anii `60 - `70”, spune Ulrich Weber, avocat.

De când a izbucnit scandalul, în 2010, Georg Ratzinger a susţinut tot timpul că nu a ştiut despre abuzurile de la catedrala din Regensburg. Anul trecut, dioceza a început să coopereze cu anchetatorii și a fost de acord să plătească despăgubiri de 20.000 de euro fiecărei victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri