UKIP are un nou lider

Data actualizării: Data publicării:
UKIP Leadership Hustings Take Place In Leeds
Foto: Gulliver/ Getty Images

În fruntea partidului anti-imigrație și eurosceptic din Marea Britanie, UKIP, a fost ales Paul Nuttall. Bărbatul în vârstă de 40 de ani a obţinut 62,6% din voturi, învingându-şi rivalii, pe fosta vicepreşedintă Suzanne Evans şi pe fostul militar John Rees-Evans, relatează News.ro.

UKIP Leadership Hustings Take Place In Leeds
Foto: Gulliver/ Getty Images

Alegerile au fost convocate după ce Diane James a renunţat la şefia partidului luna trecută, la numai 18 zile după ce a fost aleasă pentru a-l înlocui pe Nigel Farage. Potrivit Times, ea a fost şocată după ce a fost scuipată, într-un tren, săptămâna trecută.  Alte publicaţii scriu că problemele de sănătate ale soţului ei au determinat-o să se retragă.

„A devenit evident că nu am suficientă autoritate şi nici susţinerea tuturor colegilor mei membri ai Parlamentului European şi a reprezentanţilor partidului, pentru a pune în aplicare schimbările pe care le consider necesare şi pe care m-am fondat campania", s-a explicat Diane James într-un mesaj postat pe Twitter la începutul lunii octombrie.

Diane James a fost aleasă de activiştii UKIP să preia conducerea acestui partid după retragerea lui Nigel Farage.

Cofondatorul UKIP, în 1993, a anunţat, spre surprinderea generală, că demisionează, la doar câteva zile după votul britanicilor în favoarea unei ieşiri a ţării lor din Uniunea Europeană (UE), pe 23 iunie. Farage anunţa atunci că şi-a "îndeplinit" misiunea.

UKIP este cea de-a treia forță politice din Marea Britanie, după ce a obținut 12,6% din voturi la alegerile legislative din 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri